Sănătate

Creștere ușoară a cazurilor Covid. Cluj, județul cu cea mai mare rată de incidență. Ministrul Sănătății: „Nu am discutat reintroducerea restricțiilor”

Există un trend uşor crescător în privinţa COVID-19, dar nu este îngrijorător şi nu a fost discutată în Guvern în niciun fel reintroducerea restricţiilor, afirmă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Trend crescător al cazurilor Covid-19. Foto: depositphotos.com. Trend crescător al cazurilor Covid-19. Foto: depositphotos.com.

 

 


Ministrul a precizat și că nu este nimic neobişnuit în creşterea numărului de viroze respiratorii în această perioadă.

 


„Este un buletin al Institutului Naţional de Sănătate Publică, nu cred că este o situaţie neaşteptată în ceea ce priveşte numărul de infecţii respiratorii. Eu pot să vă spun în producerea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus, care aţi văzut că avem un trend uşor crescător, încă nu pot să afirm în vreun fel că este o creştere îngrijorătoare. Am rămas cantonaţi în zona aceasta de 3.000 - 4.000 de cazuri pe zi şi o proporţie de 12% dintre teste pozitive.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Sper ca lucrurile să intre în normal peste câteva săptămâni, dar monitorizăm cu atenţie şi ne păstrăm întreaga capacitate de a evalua, diagnostica şi trata pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La sfârşitul iernii nu este nimic neobişnuit să ai un număr ceva mai mare de viroze respiratorii”, a declarat, sâmbătă, Rafila.

Cluj, județul cu cea mai mare rată de incidență

Conform ministrului Sănătății, cele mai mari rate de incidenţă sunt în Bucureşti - peste 6, Cluj - peste 5, Timişoara - peste patru, iar „în rest, incidenţele la nivelul fiecărui judeţ sunt relativ reduse”.


Astfel, Rafila a precizat că în Guvern nu s-a discutat în niciun fel despre posibilitatea reintroducerii restricţiilor: „Nu am discutat în Guvern în niciun fel de introducerea restricţiilor. Monitorizăm situaţia, trenul este ascendent, rata de reproducere a infecţiei este 1,13, de fapt era ieri 1,13, deci e declar că trendul este crescător. Nu observăm şi ăsta e lucru îmbucurător, creşteri ale numărului de cazuri în spitale, nu mă refer la secţiile terapie intensivă, unde există totdeauna o întârziere, mă refer la numărul de cazuri internate în spitale. Avem în jur de 2.700 de persoane internate în secţiile COVID, ceea ce nu pune niciun fel de probleme. Monitorizăm situaţia şi în funcţie de evoluţie vom discuta, dacă este cazul, nu neapărat pentru restricţii, dar măcar pentru un anumit cadru care să reglementeze mai bine această problemă”.

Conform datelor oficiale, în ultimele 24 de ore în România s-au înregistrat 3.100 cazuri noi Covid-19 și 28 de decese.


Sursă foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Peste 1.000 de bolnavi de COVID, tratați la două centre de evaluare din Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter