Sănătate

Mai mulți clujeni defavorizați vor putea beneficia de servicii stomatologice GRATUITE. Boc: „Am dublat bugetul”

Mai mulți clujeni cu venituri reduse vor putea beneficia de servicii stomatologice gratuite, în programul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, după ce Primăria a dublat bugetul pentru anul 2022.

Mai mulți clujeni defavorizați vor putea beneficia de servicii stomatologice GRATUITE. Boc: „Am dublat bugetul” Mai mulți clujeni defavorizați vor putea beneficia de servicii stomatologice GRATUITE. Boc: „Am dublat bugetul”

 

 


Un număr mai mare de clujeni vor putea beneficia de programul „Promovarea sănătății orale prin creșterea accesibilității populației defavorizate la servicii stomatologice” al UMF Cluj, în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca și Spitalul Clinic Județean.

 


În anul 2022, Primăria Cluj-Napoca a dublat bugetul pentru acest program, de la 200.000 de lei, la 400.000 lei.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

„În privința programului cu stomatologia gratuită, așa cum am spus, nimeni nu este uitat și nimeni nu este abandonat în acest oraș. Cei cu venituri reduse care nu-și pot permite servicii medicale stomatologice pot avea acces la Primărie și anul acesta. Tocmai datorită succesului acestui program am dublat volumul bugetului”, a anunțat primarul Emil Boc în cadrul ședinței Consiliului Local de luni, 7 martie 2022.


Bani pentru costuri medicale

Bugetul pentru acest program oferit de Primărie va acoperi costurile medicale, dar timpul și efortul medicilor implicați din cadrul UMF Cluj-Napoca și SCJU este nu este plătit.

Medicii lucrează în acest program voluntar:


„Acești bani acoperă doar costurile materiale. Practic, Universitatea de Medicină și Farmacie și Spitalul Clinic Județean sunt cei care pun la dispoziție pregătirea de specialitate a medicilor care nu sunt plătiți pentru acest lucru și fac parte din programul de pregătire al UMF. Noi punem la dispoziție materialele necesare.

Numai un Cluj care lucrează în această manieră, împreună, poate să ofere aceste servicii. Iată, este o situație în care cei cu venituri reduse câștigă și ne asigurăm că putem diminua durerea fiindcă știm bine că durerile dentare nu sunt ușor de evitat. Ne bucurăm că am putut găsi resursa financiară să dublăm bugetul și dacă va mai fi nevoie vom mai putea găsi și alți bani”, a adăugat Boc.

Cine poate beneficia de aceste  servicii?

Programul este destinat pensionarilor, persoanelor cu dizabilități în grad de handicap grav și accentuat, dar și clujenilor cu venituri reduse sau șomerilor neindemnizați.

Beneficiarii programului trebuie să aibă domiciliul în Cluj-Napoca și să se încadreze în una dintre următoarele categorii sociale:

  • pensionari ale căror venituri cumulate din pensii și alte drepturi de asigurări sociale nu depășesc 1000 lei;
  • persoane cu dizabilități, încadrate în grad de handicap grav și accentuat;
  • șomeri care beneficiază de indemnizație de șomaj de până la 700 lei și șomeri neindemnizați, aflați în evidențele AJOFM Cluj;
  • persoane fără venituri sau cu venituri reduse, aflate în evidențele Direcției de Asistență Socială și Medicală, care beneficiază de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei, servicii ale Cantinei de Ajutor Social și Pensiune, în condițiile legii.

Radiografiile sunt singurele proceduri pe care pacienții trebuie să le plătească.

CITEȘTE ȘI:

Programul cu servicii stomatologice gratuite pentru clujenii defavorizați continuă și în 2022. Ce proiecte sociale mai sunt la Cluj

Sute de clujeni defavorizați, tratați GRATUIT de medici stomatologi cu suflet mare ai UMF

abonare newsletter