Sănătate

Omicron bagă în spital de două ori mai mulți copii decât Delta. Revolta unui medic: „Noua variantă ne-a propus un pact cu diavolul”

Omicron duce de două ori mai mulți copii în spitale, de două ori mai repede decât Delta, iar deschiderea școlilor produce un dezastru, atrage atenția medicul Octavian Jurma.

Copiii rămân cei mai afectați de noul val Covid-19. Copiii rămân cei mai afectați de noul val Covid-19.

 

 


„Cel mai trist este că varianta Omicron ne-a propus un pact cu diavolul: «Vă slăbesc un pic pe voi adulții, dar mă lăsați să mă înfrupt din copiii voștri», iar noi: «Super, stai că deschidem școlile mai repede, să nu obosești prea tare domnul virus, și nu le închidem decât atunci când vei umple spitalele cu adulți»”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

 


El a explicat că Omicron a plecat cu un „handicap” de 50% față de Delta și este deja mult în față, atât ca viteză, cât și ca număr de copii aflați zilnic în spital, azi 749, cu 50% peste vârful valului Delta.

„Este cert că Omicron nu îngrijorează pe nimeni pentru că produce doar de două ori mai mulți copii în spitale, de două ori mai repede decât Delta. Nu e de mirare că politica asta de școală, cu prețul vieții copiilor, părinților și profesorilor, garantează că orice copil vulnerabil va avea o confruntare pe viață și pe moarte cu virusul SARS-CoV-2. Nici măcar nu mai sunt revoltat, decât foarte dezgustat și obosit”, a mai scris Octavian Jurma.


De asemenea, el i-a îndemnat pe toți părinții să își vaccineze copiii: „Vaccinați-vă copiii, oameni buni, nu-i lăsați pe seama virusului, că virusul nu e prietenul tău și nici al copilului tău, ci dușman nemilos”.

CITEȘTE ȘI:

Peste 2.000 de elevi clujeni, INFECTAȚI cu Covid-19. Aproape 600 de clase, suspendate din cauza numărului mare de cazuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter