Sănătate

Cât va dura valul 5 al pandemiei în România? Ministrul Sănătății: „Lunile de risc maxim sunt februarie şi martie”

Lunile februarie și martie ale anului 2022 ar putea fi cele cu „risc maxim” în ceea ce privește manifestarea valului 5 al pandemiei Covid-19, avertizează ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Februarie și martie ar putea fi lunile cele mai riscante ale valului 5 în România.

 

 


Rafila a mai precizat că valul 5 al pandemiei de COVID va dura, probabil, cel puţin două luni.

 


„Eu cred că valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate, probabil că va dura cel puţin două luni, văzând ce se întâmplă şi în alte ţări. Nu avem de unde să ştim cât timp va dura, dar vedem cam cum evoluează lucrurile. Cred că lunile de risc maxim sunt lunile februarie şi martie”, a spus ministrul, marți.

El a menţionat că în proiectul de lege privind aplicarea certificatului electronic COVID în România este prevăzut că şi persoanele vaccinate cu o singură doză vor primi un certificat, dar el va deveni definitiv doar în momentul în care se vor vaccina cu a doua doză.

Ministrul Sănătăţii a menționat că certificatul electronic COVID va fi aplicat doar pe teritoriul ţării noastre, iar românii care vor să călătorească în alte state trebuie să respecte legislaţia europeană în privinţa certificatului verde

CITEȘTE ȘI:

Mii de cazuri cu tulpini Covid-19 îngrijorătoare. 5417 cu varianta Delta și 15 cu varianta Omicron, depistate până acum

Ultimele Stiri
abonare newsletter