Sănătate

Pacienții cu simptome COVID-19 se vor putea testa gratuit la medicul de familie

Ministerul Sănătății a anunțat că va crește capacitatea de testare pentru depistarea cazurilor de COVID-19, fiind oferite mai multe teste gratuite.

Pacienții cu simptome COVID-19 se vor putea testa gratuit la medicul de familie Pacienții cu simptome COVID-19 se vor putea testa gratuit la medicul de familie

Medicii de familie pot testa gratuit și în această perioadă pentru depistarea cazurilor de COVID-19, dar de cele mai multe ori testele sunt epuizate într-un timp foarte scurt.

„Una dintre principalele urgențe în acest moment este să dezvoltăm capacitatea de testare la medicul de familie pentru pacienții potențial infectați COVID-19, evaluarea în ambulatoriu, precum și tratamentul în regim ambulatoriu al acestor pacienți. A fost o discuție care conturează o rezolvare rapidă a acestei probleme", a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după o întâlnire cu reprezentanții societăților profesionale ale medicilor de familie.


Rafila a mai adăugat că direcțiile de sănătate publică vor evolua posibilitățile de testare la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

CITEȘTE ȘI:

Cum se va face testarea în școli? Andrei Baciu: „Nu e o procedură medicală. E un test de salivă, într-un recipient”

Începe testarea pe bază de salivă a elevilor din Cluj! În 17 școli, elevii vor fi testați de Covid-19

Ultimele Stiri
abonare newsletter