Sănătate

Rata de vaccinare în Cluj-Napoca a ajuns la 56%. Emil Boc: „O rată mai mare de vaccinare înseamnă mai puține persoane la terapie intensivă”

În perioada 18-21 octombrie, 16.485 de clujeni s-au vaccinat, dintre care 8307 cu prima doză.

 

 


Potrivit primarului Emil Boc, la sfârșitul acestei săptămâni, la nivelul municipiului Cluj-Napoca, acoperirea vaccinală cu două doze este de 50%.

„Rata de vaccinare a ajuns la 56%, probabil cea mai mare din Romania. Felicitări, dragi clujeni! O rată mai mare de vaccinare înseamnă mai puține persoane la terapie intensivă, mai puține decese și o reducere a presiunii pe sistemul medical. Drumul spre revenirea la normalitate trece prin vaccinare. Primăria sprijină și menține deschise toate centrele de vaccinare. Vă rugăm, dragi clujeni, sa continuați vaccinarea.


Conform datelor de mai jos, în perioada 18-21 octombrie, 16.485 de clujeni s-au vaccinat, dintre care 8307 cu prima doză. Responsabilitatea comunității clujene de a-i proteja pe cei din jur și de a reduce riscul de răspândire a virusului este clară: Tendința de creștere a procesului de vaccinare la nivel local este într-o continuă creștere. Așadar, la sfârșitul acestei săptămâni, la nivelul municipiului, acoperirea vaccinală cu două doze este de 50%.

Felicit clujenii pentru rata ridicată de vaccinare și încurajez pe oricine să facă acest pas! Împreună, prin vaccinare, învingem pandemia și revenim la normalitate”, a transmis Emil Boc.


În ultimele 24 de ore, în județul Cluj s-au vaccinat 3.227 de persoane cu doza 1, 657 cu doza 2, 1.798 cu doza 3 și 444 de persoane în centrele drive-through.

Până sâmbătă, 23 octombrie, în județul Cluj, au fost administrate peste 636.764 de doze de vaccin împotriva COVID-19.


 


 

 

CITEȘTE ȘI

Rata infectărilor cu COVID-19 a scăzut în județul Cluj. RESTRICȚII NOI începând de LUNI

abonare newsletter