Sănătate

Copiii între 5 și 11 ani, vaccinați cu Pfizer. Compania a cerut autorizare de la Agenţia Europeană pentru Medicamente

Pfizer şi BioNTech au anunţat vineri că au transmis Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) cererea de autorizare pentru utilizarea vaccinului lor anti-COVID-19 la copiii din grupa de vârstă 5-11 ani.

 

 


Deşi vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de alianţa Pfizer-BioNTech nu este în prezent aprobat pentru această grupă de vârstă, el a primit autorizarea pentru adolescenţii de peste 12 ani atât în Statele Unite, cât şi în Uniunea Europeană.

 


Cele două companii au cerut la începutul lunii octombrie Agenţiei pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite să autorizeze acest ser pentru copiii din grupa 5-11 ani, iar un comitet consultativ din cadrul FDA se va reuni în luna noiembrie pentru a examina acele date medicale.

 


Vaccinul Pfizer-BioNTech a demonstrat că induce o reacţie imunitară puternică în rândul copiilor cu vârste cuprinse între cinci şi 11 ani, în cadrul unui studiu realizat pe 2.268 de participanţi, au anunţat reprezentanţii celor două companii în data de 20 septembrie.

Autorizația, modificată pentru a putea fi vaccinați și copiii sub 12 ani

 


Aproximativ 28 de milioane de copii între cinci şi 11 ani vor putea avea în curând acces la acest vaccin, iar primele inoculări ar putea avea loc peste câteva săptămâni, după validarea datelor de către autorităţile sanitare. În Europa, cele două companii vor să modifice autorizaţia condiţionată de punere pe piaţă, acordată în prezent pentru persoanele de peste 12 ani.

Dozajul vaccinului Pfizer-BioNTech administrat copiilor din grupa de vârstă 5-11 ani a fost adaptat la 10 micrograme pe injecţie, în scădere faţă de dozajul de 30 de micrograme utilizat în cazul pacienţilor mai vârstnici.


În Israel, copiii din această grupă de vârstă care riscă să dezvolte complicaţii grave din cauza COVID-19 pot deja să fie vaccinaţi de la 1 august cu serul Pfizer, în virtutea unei „autorizaţii speciale”.

CITEȘTE ȘI:

Doi copii au MURIT infectați cu COVID-19, în ultimele 24 de ore. Unul avea vârsta sub 9 ani. Peste 15.000 de cazuri noi în România

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter