Sănătate

Ministrul Sănătății: „În România se va ajunge la 20.000 de cazuri pe zi. Vârful valului patru, la mijlocul lui octombrie”

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat, miercuri seară că se preconizează că la mijlocul lunii octombrie România se va confrunta cu vârful valului 4 și că se va ajunge chiar și până la 20.000 de infectări pe zi.

 

 


„Din ce spun specialiștii, vârful valului 4 va fi undeva la mijlocul lunii octombrie sau puțin mai încolo. Pentru 15-20 octombrie se preconizează să se poată ajunge, din păcate, și la 20.000 de noi infectări pe zi”, a declarat Cseke Attila la Digi24.

 


El a mai precizat că în ceea ce privește numărul actual de paturi destinate pacienților bolnavi de COVID-19, „s-ar putea ca acestea să nu ne ajungă”.

460 de milioane de lei au fost alocate de Guvern din Fondul de rezervă pentru cheltuieli cu tratamente împotriva Covid-19 şi pregătirea secțiilor de terapie intensivă, a mai precizat ministrul interimar.


CITEȘTE ȘI:

Ambulanțele, depășite numeric de solicitările Covid. Șef DSP Cluj: „Suntem înghițiți de valul 4. Încercăm să prioritizăm”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter