Sănătate

Un clujean cu ambele picioare amputate a mers singur să se vaccineze Drive Through Cluj! Tu ce motive ai să nu o faci?

Un clujean de 70 de ani s-a vaccinat la Drive Through Cluj, deși are ambele picioare amputate.

Florin Moroșanu, medic voluntar la centrul Drive Through din Cluj, a povestit o nouă întâmplare de la centrul de vaccinare.

„Miercuri pe la amiaz, căldură din aceea apăsătoare, greu de suportat pe un platou de beton. Vine o ambulanță și întra în standul de vaccinare. Coboară șoferul și deschide ușa din spate unde ședea pe scaun înconjurat de câteva plase un domn trecut de 70 de ani. Îl cheamă Petre din Palatca, Cluj și tocmai ieșise din spital unde fusese internat pentru ceva probleme mai vechi. La  externare a vrut musai să treacă să își facă vaccinul în drum spre casa, în satul lui. Om jovial, informat despre toate cele a vrut să își facă vaccinul pentru ca a vorbit cu medicii în spital și e mai bine așa pentru el. Și apoi nu se teme nici de vaccin și nici de moarte că Dumnezeu are pentru toți un plan. Pleacă omulețul și după o jumate de ora vine un alt pacient, tot cam la 70 de ani”, a povestit Florin Moroșanu.


Voluntarul de la centrul Drive Through din Cluj a povestit și întâmplarea din această săptămână pe rețelele de socializare.

„Prima data când l-am văzut am crezut că vine sa stea la umbra în tunelul nostru. Îl întrebăm cu ce treaba pe la noi.


- Am o datorie de împlinit. Am venit să îmi fac rapelul.

Dl Mihai a venit singur într-un vehicul electric pentru persoane cu dizabilități. Îi lipseau ambele picioare. S-a administrat vaccinul, a doua doza, prima o făcuse în altă parte.


Apoi am stat de vorba cam 15 minute cât este indicat să stea pacientul după vaccinare.

Mi-a povestit cum a avut un accident și era sa își piardă viata dar a rămas cu acel handicap sever. O poveste cutremurătoare dar, dincolo de suferință sa am simtit atâta demnitate ca nu ar încapea în sala sporturilor de lângă noi.  A vrut sa se vaccineze pentru a-i proteja pe alții și apoi pe el. Am vrut să-l conduc, a zis ca nu e nevoie, să rămân să îmi fac treaba...Și nu mai am ce să mai adaug”, a explicat Florin Moroșanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter