Sănătate

Florești, comuna cu cele mai multe persoane vaccinate din țară

Florești este comuna cu cele mai multe persoane vaccinate anti-Covid-19 în acest moment, conform unor declarații făcute de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare

 

 


În localitatea clujeană Floreşti a fost înregistrat cel mai mare număr de persoane imunizate (14.234 de persoane), anunţă preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi la Palatul Victoria, preşedintele CNCAV a precizat că, în ce priveşte imunizarea persoanelor cu vârste de peste 12 ani, Municipiul Bucureşti a atins o rată de acoperire vaccinală de 45,5%; judeţul Cluj 42,3%, Sibiu 35,9%, Braşov 33,5%, Timiş, Constanţa, Alba şi Ilfov (peste 30%).


Din cele 1.283 de comune în care au fost organizate activităţi de vaccinare, cel mai mare număr de persoane au fost imunizate în comunele: Floreşti, judeţul Cluj (14.234 de persoane); Dumbrăviţa, judeţul Timiş (13.426); Chiajna, judeţul Ilfov (9.326); Recea, judeţul Maramureş (6.857); Miroslava, judeţul Iaşi (5.311); Şelimbăr, judeţul Sibiu (4.290).

Pe de altă parte, în prezent, un număr de 102 centre de vaccinare au activitatea suspendată temporar, reprezentând peste 10% din numărul total de centre de la nivel naţional. Alte 305 fluxuri din centrele rămase au activitate sistată temporar, iar pentru 364 de centre de vaccinare programul de lucru a fost redus la patru sau şase ore, notează sursa citată.


„De asemenea, sunt centre care, foarte probabil, vor avea activitatea închisă în unele zile din săptămână, tocmai pentru a permite echipelor mobile să meargă în localităţile din rural”, a spus preşedintele CNCAV.

În acest moment există 739 de centre de vaccinare active, cu 1.173 de fluxuri. Totodată, în platforma naţională sunt programate în total 136.376 de persoane.

Ultimele Stiri
abonare newsletter