Sănătate

VIDEO. Emanuel Ungureanu și-a vaccinat fiica de 12 ani la centrul drive-thru din Cluj

Emanuel Ungureanu și-a vaccinat fiica în vârstă de 12 ani la centrul drive-thru din Cluj-Napoca, cu serul Pfizer BioNTech.

 

 


Deputatul USR Emanuel Ungureanu și-a vaccinat fiica, Sofia, în vârstă de 12 ani și 6 luni, la centrul drive-thru de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, marți, 8 iunie 2021.

 


Sofia a ales să se vaccineze împotriva COVID-19, deși îi era puțin teamă, pentru a se putea proteja și pentru a-i proteja pe cei din jurul ei. Tatăl său a filmat tot procesul. 


„Sunt la centrul drive-thru unde se vaccinează cei care vin cu mașina. Am venit să ne vaccinăm copilul - Sofia are 12 ani și 6 luni. Am venit să o vaccinăm cu vaccinul Pfizer. Este un privilegiu pe care îl avem ca stat, să avem cum să ne protejăm și copiii după ce ne-am putut proteja și persoanele cu boli cronice. Îndemn părinții responsabil să-și vaccineze copiii împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech care este autorizat. Suntem în Cluj-Napoca, după cum vedeți nu este nicio coadă la drive-thru, este parcarea aproape goală. Este o singură mașină, a noastră. Sofia se va vaccina. Este o bucurie pentru noi ca părinți să ne putem proteja copilul și copilul nostru, vaccinat fiind, să-i protejeze pe cei dragi. Poate să meargă la bunici în siguranță, poate să meargă la școală în siguranță”, a explicat Emanuel Ungureanu în live-ul făcut pe pagina sa.  

Emanuel Ungureanu, sfaturi pentru părinți

Emanuel Ungureanu a explicat pașii pe care trebuie să îi urmeze părinții când ajung la centrul de vaccinare ca să își imunizeze copiii, împotriva COVID-19. Totodată, el evidențiază faptul că vaccinul este „la liber” și ca totul să fie în regulă, îi sfătuiește pe părinți să vorbească cu medicul de familie înainte să-și ducă fiica/fiul la vaccinare.


„Vaccinul nu este obligatoriu, este la liber. Aveți încredere însă în Dumnezeu care le-a dat minte înțeleaptă oamenilor de știință care au gândit măsuri de protecție pentru copiii noștri. Acum ne îndreptăm către centru și începem procesul de vaccinare. 

Se completează datele de către unul dintre părinți, se prezintă certificatul de naștere al fetiței, se va face o copie după el. Eu vreau să vă arăt care e procesul pentru părinții care vreți să veniți la drive-thru în Cluj-Napoca. Acum este mai lejer, o zi în care sunt doar două mașini. Personalul de la centru verifică actele, se face o copie după certificatul de naștere și se va completa un acord al părintelui informat. Recomandarea mea e să vorbiți în prealabil cu medicul de familie dacă copilul are alergii sau alte lucruri. Trebuie discutat și supravegheat. Noi am făcut acest lucru și Sofia, din punctul de vedere al medicilor, este aptă să primească acest vaccin”, a mai spus Emanuel Ungureanu. 


Deputatul a întrebat personalul medical dacă minorii au început să vină la vaccinare de când și copiii de 12 ani se pot imuniza împotriva COVID-19. Doamna doctor, care a vaccinat-o și pe fiica sa, a spus că 10 minori au fost la centru marți, 8 iunie, în tura de după-masă, până la venirea lui Emanuel Ungureanu. 

Sofia, vaccinată și cu vaccinul anti-HPV

Sofia, fiica lui Emanuel Ungureanu s-a vaccinat și cu vaccinul anti-HPV, folosit în combaterea cancerului uterin:

„Sofia este vaccinată și cu vaccinul anti-HPV care este folosit în combaterea cancerului de col uterin. Vă îndemn să vă vaccinați, cu prima ocazie, copiii și cu vaccinul anti-HPV pentru a-i proteja în fața acestei boli.

Sunt țări care nu au acest privilegiu, să aibă atâtea doze de vaccin. Noi ne putem bucura că putem să ne vaccinăm și copiii și din toamnă să avem o întoarcere din vacanță mult mai sigură, mai ales pentru cei care sunt la școală”, a adăugat Ungureanu. 

CITEȘTE ȘI:

Toții elevii vor merge fizic la școală din toamnă! Condiția: să nu existe un val patru al pandemiei

 

FOTO. 22 de angajați lucrează la subsolul Spitalului Județean: „A fost renovat, fără autorizație ISU”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter