Sănătate

Maratonul de vaccinare de la Spitalul Militar Cluj continuă. Serul utilizat, Johnson&Johnson sau Pfizer

Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Militar din Cluj-Napoca va funcționa 24/24 h, de marţi până pe 1 iunie, pentru a asigura administrarea dozelor de rapel. Vor avea acces și cei care vor să-și administreze prima doză de vaccin.

 

 


Astfel, scopul organizării unei noi serii a maratonului de vaccinare în cadrul Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca este de a asigura, în principal, administrarea dozelor de rapel persoanelor vaccinate la maratonul desfăşurat în urmă cu trei săptămâni, a anunţat, marţi, Ministerul Apărării Naţionale.

 


Potrivit unui comunicat, centrele vor asigura şi vaccinarea fără programare a persoanelor care se prezintă pentru prima doză de imunizare, având la dispoziţie seruri produse de Pfizer - BioNTech sau Johnson&Johnson.

Peste 3.000 de clujeni, vaccinați la primul maraton

Primul maraton de vaccinare organizat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca a avut loc în perioada 4 - 11 mai, iar programarea nu a fost necesară pentru imunizare. În acel interval, au fost imunizate 3.402 persoane, dintre acestea, 821 prezentându-se la vaccin pe timp de noapte.


Numărul celor vaccinați la Cluj nu îl depășește cu mult pe cel al persoanelor vaccinate la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din Bucureşti, acolo unde, în aceeași perioadă, s-au vaccinat 3.863 persoane.

CITEȘTE ȘI:


Maraton de vaccinare pentru copii, „cadou” de 1 iunie. Cei cu vârsta de peste 12 ani ar putea fi imunizați

abonare newsletter