Sănătate

VIDEO. În weekend se dă startul maratonului de vaccinare. Clujenii se vor imuniza cu Pfizer

Începând de vineri se dă stratul maratonului de vaccinare din Cluj-Napoca. Timp de trei zile, non-stop, clujenii se vor putea vaccina cu Pfizer fără a fi nevoiți să se programeze.

 

 


În acest weekend începe „Maratonul Vaccinării - Împreună pentru Cluj” care va avea loc la Sala Polivalentă BT Arena. Timp de trei zile, non-stop, locuitorii din Cluj-Napoca cu vârsta de peste 16 ani, dar și cei din alte localități, se vor putea vaccina cu serul Pfizer-BioNTech, fără programare ci doar cu buletinul.

 


Maratonul va începe vineri, 14 mai, de la ora 16:00, până luni, 17 mai, la ora 8:00 la Sala Polivalentă BT Arena. Clujenii nu au nevoie de programare, ci doar de bulletin, iar vaccinarea este gratuită.

La maraton vor participa ca voluntari sute de medici și asistenți din spitalele universitare clujene și studenți de la UMF. Vor fi disponibile 20 de fluxuri de vaccinare, iar rapelul se va face în perioada 4-7 iunie, în aceeași locație.


În weekend-ul trecut, s-a organizat un astfel de maraton de vaccinare și în București, unde s-au imunizat peste 20.000 de oameni, iar autoritățile își propun să atingă cifra de 10.000 de persoane imunizate și la maratonul din Cluj-Napoca.

În acest moment, Cluj-Napoca este printre primele orașe din țară care are cea mai mare rată de vaccinare din România, mai exact peste 40% din populație este imunizată.


CITEȘTE ȘI:

Maratonul vaccinării începe vineri în Cluj-Napoca! Unde va fi organizat

Ultimele Stiri
abonare newsletter