Sănătate

Vaccinarea la domiciliu, un adevărat succes la Cluj! Un singur centru și peste 1.000 de clujeni vaccinați anti-COVID

Clujul a depășit 1.000 de persoane vaccinate anti-COVID la domiciliu, chiar dacă funcționează un singur centru mobil. Cererile sunt multe, iar asistenții încerc să facă față.

 

 


Vaccinarea la domiciliu devine un succes la Cluj, chiar dacă există un singur centru de vaccinare mobil. În acest moment s-au depășit 1.000 de persoane imunizate anti-COVID la domiciliu, potrivit vicerpimarului Olah Emese.

 


Autoritățile locale doresc să implementeze mai multe centre mobile de vaccinare, având în vedere că cererile sunt foarte mari, iar un singur centru de acest gen nu face față.

„Am depășit 1.000 de oameni vaccinați la domiciliu. În continuare încercăm să facem față cererilor, condițiile sunt stabilite, astfel încât orice persoană nedepălasabillă se poate vaccina la domiciliu în baza unei cereri la care se anexează adeverința de la medicul de familie de unde rezultă că persoana nu este deplsabilă sau transportabilă. Vaccinarea se face cu serul Pfizer. Zilnic sunt aproximativ 10 cereri, iar deocamdată avem un singur centru mobil iar vaccinarea se face pe baza programării. Avem în vedere ca pe viitor să avem mai multe centre mobile, dar acum așteptăm și modificările de la nivel național pentru centrele drive-thru”, a declarat pentru monitorulcj.ro viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese.


Programările pentru vaccinarea anti-COVID la domicilu se face apelând la numărul de telefon: 0372280499, după următorul program:

De luni până miercuri: orele 8:00-16:00
Joi: orele 8.00-17:30
Vineri: orele 8:00-14:30


În ultima săptămână s-au vaccinat peste 600 de clujeni la domiciliu

Oamenii care doresc să se programeze pentru vacicnarea la domiciliu trebuie să comunie: numele și prenumele, Codul Numeric Personal (CNP), seria și nr. De pe cartea de identitate, numărul de telefon, numele medicului de familie și adresa de e-mail.

Valeriu Gheorghiță a spus că în săptămâna 12-18 aprilie au fost operaţionalizate circa 167 de echipe mobile, care sunt formate din 477 de medici şi asistenţi medicali şi 123 de registratori şi au fost imunizate în această perioadă cu echipe mobile 8.351 de persoane.


De asemenea, în Cluj-Napoca au fost imunizate 650 de persoane la domiciliu.

„S-au efectuat 496 de misiuni pentru vaccinare în centre rezidenţiale persoane imobilizate, centre de dializă şi persoane fără adăpost şi au fost vaccinate în această săptămână cu echipe mobile 8.351 de persoane. Cele mai multe persoane au fost vaccinate în judeţul Hunedoara - 1.337 în ultima săptămână - cu aceste echipe mobile, în Satu Mare 742 de persoane, Cluj - 650 de persoane, în Bucureşti 600 de persoane, Timiş - 463”, a afirmat reprezentantul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Valeriu Gheorghiță.

CITEȘTE ȘI:

RECORD sumbru în România. 237 de morți de COVID-19 în ultimele 24 de ore. Vaccinarea stagnează

 

 

 

abonare newsletter