Sănătate

Valeriu Gheorghiță, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre vaccinare: „Vom accelera imunizarea de la 60 de persoane pe zi, la 90 în fiecare centru”

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România, a făcut noi declarații despre procesul de imunizare și a anunțat accelerarea ritmului de vaccinare.

 

 


Dr. Gheorghiță a anunțat că în fiecare centru vor fi imunizate 90 de persoane pe zi, nu 60 cât este acum. În plus,din luna aprilie vor fi operaționale și 150 de centre mobile de vaccinare.
 

„Ritmul de vaccinare va crește. Fiecare centru de vaccinare va putea imuniza 90 de persoane pe zi, nu 60 ca până acum. Vom operaționa centrele mobile de vaccinare. În acest moment avem 760.000 de persoane pe listele de așteptare. Este un număr relativ, deoarece 310.000 au fost deja anunțați și programați la vaccinare. Circa 57% din persoane sunt din etapa a 3-a, persoane vulnerabile aproximativ 35 %, iar 8% sunt oameni din etapa a 3-a lucrători în domenii cheie. București, Cluj, Prahova, Ilfov, Mureș, Iași sunt județele cu cele mai multe persoane pe listele de așteptare. 310.000 persoane notificate în ultima perioară și 217.000 au fost programate în centrele de vaccinare”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.


Medicii de familie vor putea vaccina în cabinetele proprii

„Vom deschide în luna aprilie și vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Mâine vom primi centralizarea de la fiecare județ. Ne așteptăm ca un procent de 50-55% din medicii de familie să poată administra serul în următoarea perioadă. În plus, vom deschide și 12 cabinete de vaccinare cu serul Moderna.”, a mai adăugat Gheorghiță.

1.963.000 de români s-au vaccinat de la debutul campaniei de vaccinare, peste un milion cu ambele doze, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Ultimele Stiri
abonare newsletter