Sănătate

Vaccinul Pfizer BioNTech are o eficacitate de 97% împotriva cazurilor simptomatice

Reprezentanții Pfizer BioNTech au declarat joi că în urma datelor din Israel, vaccinul ar avea o eficacitate de 94% în prevenirea infecțiilor și acest lucru ar putea reduce semnificativ transmiterea coronavirusului.

 

 


Pfizer BioNTech mai spune că ultimele date analizate arată că vaccinul are o eficiență de 97% pentru prevenirea cazurilor simptomatice, grave și a deceselor. Procentul este cu 2% mai ridicat față de ce au arătat primele studii efectuate în luna decembrie.

Vaccinul Pfizer reduce riscul de transmitere a bolii

Ministerul Sănătății din Israel a anunțat că vaccinul Pfizer BioNTech reduce numărul de infectări, inclusiv în cazurile asimptomatice. Conform datelor culese în perioada 17 ianuarie – 6 februarie, numărul infectărilor asimptomatice a scăzut cu 89,4% și 93,7% în rândul simptomaticilor.


Până miercuri, 9 milioane de israelieni au primit cel puțin o doză din vaccinul Pfizer BioNTech, conform Ministerului Sănătății. Datele arată că în Israel 55% din totalul oamenilor au fost vaccinați cel puțin cu o doză, iar 45% au primit deja și rapelul.

abonare newsletter