Sănătate

Zeci de programări la vaccinare, suprapuse! Clujenii, speriați că nu prind loc. Șef DSP: „Nu va pleca niciunul nevaccinat!”

Peste 50 de clujeni s-au programat la aceeași oră la vaccinarea anti-COVID-19 la centrul Regina Maria din Observator. Panica i-a cuprins când au realizat că programările s-au suprapus.

 

 


Peste 50 de clujeni s-au prezentat în fața Clinicii Regina Maria din Observator, joi dimineața la ora 08:00, pentru a se vaccina anti-COVID-19.

 


Toți cei prezenți erau programați la rapel, administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Aceștia s-au speriat crezând că nu vor apuca să se vaccineze.

De programări în județul Cluj se ocupă Direcția de Sănătate Publică (DSP), fără legături cu clinica privată, care doar și-a închiriat spațiu pentru vaccinarea anti-COVID-19.


Explicația șefului DSP

Astfel, monitorulcj.ro a luat legătura cu șeful Direcției de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, care a clarificat situația.

Programările la vaccinarea anti-COVID-19 au fost suprapuse fiindcă au apărut și rapelurile, lucru pentru care centrul de vaccinare s-a pregătit, anticipând că asta se va întâmpla.


Șeful DSP a spus că la centru s-a asigurat personal medical în plus ca să nu apară probleme și aglomerări.

„Se suprapun programările în sensul că apar și rapelurile și ei s-au organizat în așa fel încât să aibă medic în plus. Au adus o echipă în plus ca să vaccineze. Iar dacă oamenii respectă acele marcaje și vor sta, îi rezolvăm”, a explicat Mihai Moisescu.


Totodată, Mihai Moisescu a punctat faptul că nimeni nu va părăsi locul nevaccinat. Deși multă lume s-a prezentat la vaccinare, personalul de acolo s-a pregătit pentru o astfel de situație, iar dacă măsurile luate sunt respectate, totul va decurge bine.  

„Nu e problemă că nu apucă să se vaccineze. Tocmai de aceea am solicitat și ne-am înțeles cu colegii de la Observator să aducă personal medical suplimentar tocmai în ideea de a face în loc de trei echipe să fie patru, să fie doi doctori la triajul epidemiologic. Tocmai în ideea să îi putem vaccina pe oameni și să nu se aglomereze și nu va pleca niciunul nevaccinat. Deci doze sunt pentru ei, dar altceva nu avem ce să facem pentru că cei care s-au vaccinat acum câteva săptămâni trebuie să își facă rapelul”, a adăugat șeful DSP Cluj, Mihai Moisescu.

abonare newsletter