Sănătate

Purtarea a două măști suprapuse reduce riscul de infectare cu COVID-19

Purtarea a două măști de protecție suprapuse reduce riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 de până la 95%.

 

 


Purtarea a două măști suprapuse reduce riscul de îmbolnăvire cu COVID-19, arată un studio realizat de mai mulți specialiști ai Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

 


Cercetătorii au arătat că o mască bine fixată pe față reduce expunerea la posibile particule infecțioase din aer cu 95%. Ei au realizat un studio folosind manechine echipate cu diferite măști, care erau la o distanță de 6 metri. Au reușit să analizeze câte particule se răsbândesc în aer și cât de repede se face transmiterea, potrivit Politico.

Două măști purtate simultan reduc riscul de infectare cu COVID-19.

Studiul arată că purtarea unei singure măști a blocat 40% din particule. Apoi, cercetărorii au pus două măști suprapuse pe manechin, lucru care a dovedit că s-a limitat transmiterea de particule infecțioase cu până la 80%.


Când cercetătorii au pus câte două măști pe fiecare manechin, au constatat că mai mult de 95% dintre particule au fost blocate, a precizat medicul John Brooks, unul dintre membrii Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

„Prima provocare este de a-i determina pe cât mai mulți oameni să poarte măști de protecție. Și apoi pentru cei care poartă mască, să-i ajutăm să obțină cele mai multe beneficii”, a mai spus John Brooks.


Cercetătorii au folosit o mască chirugicală și o mască de pânză în studiul lor. Cercetătorii precizează că măștile din pânză cresc eficiența celei chirurgicale, doar în cazul în care este purtată una peste alta. De asemenea, experții spun că și o mască bine fixate reduce riscul de infectare cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI:


Un clujean a inventat o mască de protecție inteligentă care poate fi conectată la telefon. FOTO

abonare newsletter