Sănătate

9 din 10 contacți ai persoanei infectate cu noua tulpină de coronavirus sunt pozitivi

Noua tulpină de COVID-19 a ajuns în România și se răspândește printre oameni.

 

 


În urma anchetei epidemiologice demarate în cazul unuia dintre pacienţii depistaţi cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7, descoperită în Marea Britanie, Centrul Naţional pentru Controlul şi Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a constatat că nouă din cele zece persoane cu care acesta a intrat în contact sunt la rândul lor pozitivi.

Pacientul inițial lucrează la o şcoală din Bucureşti, în cadrul căreia au fost testate pozitiv patru persoane (un caz confirmat pe data de 14 ianuarie şi trei în data de 18 ianuarie). Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății la scurt timp după ce au fost comunicate rezultatele, în cursul zilei de vineri, 22 ianuarie au fost testate la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balş” din Capitală zece persoane, printre care cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora.


De asemenea, reprezentanții instituției conduse de Vlad Voiculescu au subliniat încă o dată importanța respectării tuturor măsurilor sanitare: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea zonelor aglomerate, distanţarea fizică şi igiena mâinilor, realizarea testelor COVID-19, precum şi raportarea celor pozitive pentru persoanele care prezintă simptome (febră, tuse uscată, oboseală, mialgii).

9 din 10 persoane testate – contacți ai unuia dintre pacienții depistați în cursul zilei de vineri cu noua tulpină SARS-CoV-2, varianta B.1.1.7 cu originea în Marea Britanie, au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR.


Centrul Național pentru Controlul și Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a transmis Ministerului Sănătății rezultatele anchetei epidemiologice în cazul unuia dintre pacienții depistați cu noua tulpină SARS-CoV-2:

Pacientul lucrează la o școală din București. În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021). ”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

abonare newsletter