Sănătate

O studentă la UMF Cluj, care s-a vaccinat: „Am făcut-o în memoria celor 1.9 milioane de oameni care au murit de COVID19!” FOTO

O studentă la UMF Cluj a explicat care au fost motivele pentru care a luat decizia de a se vaccina împotriva COVID-19. Tânăra a povestit și cum s-a simțit după ce s-a vaccinat.

 


Alexandra Vasian, studentă în anul V la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca s-a vaccinat anti-COVID-19 azi, 14 ianuarie.


 

Tânăra se simte norocoasă că a reușit să se vaccineze în prima etapă și speră ca facultatea să se deschidă în curând, având în vedere că în ultimele cinci zile foarte mulți studenți mediciniști s-au vaccinat deja:


„Abia am așteptat să merg, m-am simțit foarte norocoasă că am reușit să mă vaccinez în etapa 1. A fost un proces ușor, facultatea a făcut programările pe platforma pentru studenți, având posibilitatea să alegem centrul de vaccinare, la Cluj sau în localitatea de domiciliu, eu alegând să mă vaccinez în Zalău. Din 09.01.2021 până acum am reușit să ne vaccinăm un procent destul de mare dintre studenți și sper că acest fapt să conteze și să ne întoarcem fizic la facultate, să facem medicină așa cum merităm, așa cum ar trebui”, a declarat Alexandra pentru monitorulcj.ro.

Studenta medicinistă a spus că procesul de vaccinare a decurs exemplar, iar personalul medical de la centrul de vaccinare a fost dedicat. Referitor la posibilele reacții adverse în urma vaccinării, Alexandra nu a prezentat decât o durere ușoară în locul injecției.


„Referitor la procesul de vaccinare în sine, totul a decurs exemplar. Am avut de completat o fișă de triaj la început, care a fost verificată de către medic și apoi am fost vaccinată, proces care a durat câteva secunde. Nu am avut nicio reacție adversă, cu excepția unei dureri minime la locul injecției. Personalul medical a fost dedicat, a întrebat constat cum mă simt în timpul celor 15 minute după vaccinare. Așadar, în speranța revenirii la o viață normală, sper că am luat decizia potrivită și vă îndemn să vă documentați din surse oficiale, din surse medicale și să luați decizia potrivită pentru voi”, a mai explicat studenta pentru monitorulcj.ro.

Studenta a enumerat 7 motive pentru care s-a vaccinat anti-COVID-19:

„1. M-am vaccinat pentru că vreau să mă protejez pe mine, pe cei dragi și pe cei din jurul meu.
2. M-am vaccinat pentru că îmi doresc ca viața să revină la normal, să eradicăm infecția COVID, așa cum am făcut cu poliomielita, difteria, variola sau alte boli.
3. M-am vaccinat pentru că m-am informat din surse medicale, studii științifice și am pus în balanță variantele de a fi infectat sau vaccinat.
4. M-am vaccinat din respect pentru tot personalul medical care a luptat timp de un an de zile încercând să salveze bolnavii infectați.
5. M-am vaccinat în memoria celor 1.9 milioane de oameni decedați din cauza infecției COVID.
6. M-am vaccinat pentru că am încredere în cercetătorii și oamenii de știință care au găsit soluția pentru a ne imuniza împotriva infecției COVID.
7. M-am vaccinat pentru că îmi doresc ca tu care citești acum, sa te informezi corect și să iei decizia potrivită pentru tine.”


CITEȘTE ȘI:

Studenții mediciniști se vaccinează anti-COVID. „Ne-am informat, vaccinul e sigur. Pentru prima dată suntem cu un pas înaintea virusului.”

 


Vaccinul anti-COVID19, calea cea mai scurtă spre o viață normală. Rector UMF: „Aștept cu nerăbdare să mă vaccinez”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter