Sănătate

Peste 640 de tone de antiderapant, împrăștiat pe drumurile din Cluj, în ultima zi

Consiliul Judeţean Cluj anunță că nu există drumuri judeţene blocate sau închise traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii specifice sezonului rece.

 

 


În urma averselor sub formă de ninsoare, precum și a temperaturilor sub zero grade Celsius înregistrate în cursul nopții, mai multe drumuri judeţene au fost afectate și de fenomenul de polei, traficul rutier fiind îngreunat.

 


În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 12 ianuarie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 58 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 34 de utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe 50 de drumuri judeţene, cu 22 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 214 tone de material antiderapant, inclusiv sare.

S-a intervenit pe 14 drumuri din Turda și din zona de munte

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de marți, 12 ianuarie, s-a intervenit pe 14 drumuri judeţene, cu 11 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu 8 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 340 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


Totodată, pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de marți, 12 ianuarie, s-a intervenit pe 11 drumuri judeţene, cu 9 utilaje. La această oră se acţionează, inclusiv prin revizii, pe 9 drumuri judeţene, cu un utilaj. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 87 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

Acțiunile de deszăpezire continuă

În continuare, se acţionează cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și lărgirea căii de rulare, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.


CITEȘTE ȘI

Iar i-a luat iarna pe nepregătite? Mai multe drumuri din Cluj sunt înzăpezite, drumarii „dorm în papuci”

 

abonare newsletter