Sănătate

FOTO. Cum arată adeverința medicală eliberată celor vaccinați anti-COVID?

Vaccinarea împotriva noului coronavirus a început duminică, primele persoane beneficiare fiind cadrele medicale spitalele de boli infecţioase aflate în prima linie, inclusiv cel din Cluj. După administrarea serului, fiecare persoană primește o adeverință medicală doveditoare.

 

 


Potrivit informărilor oficiale ale Guvernului, fiecare persoană care se va vaccina va primi o adeverință doveditoare de vaccinare.

 


Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare.

„Vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, se arată în informarea transmisă de Guvern.


A început vaccinarea anti-COVID, la Cluj

Prima persoană vaccinată la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj este doctorul Violeta Briciu, directorul medical al unității medicale. Alte patru persoane au fst vaccinate în această dimineața la Cluj, începând cu ora 10.

Este vorba despre Dr. Vasile Morar, medic șef radiologie, Dr. Mirela Flonta, medic șef Laborator analize medicale, Dr. Iulia Trifu, medic specialist radiologie și Dr. Miclăuș Diana, medic specialist TI.


Campania de vaccinare a debutat astăzi la Cluj, pentru aproximativ 90 de cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Suntem toți cinci foarte bine, nu am avut nicio reacție adversă după administrarea vaccinului. A fost un an greu pentru toată lumea, și pentru spitalul nostru. Au fost momente în care a trebuit să ne adaptăm din mers, poate chiar cu un pas înaintea schimbărilor. Le-am depășit cu bine și așteptăm din anul 2021 evenimente mult mai bune și intrăm cu optimism în noul an”, a declarat Violeta Briciu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase Cluj.


CITEȘTE ȘI

Primii medici vaccinați anti-COVID la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj - GALERIE FOTO

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter