Sănătate

Cum va fi DISTRUS coronavirusul de vaccin? Cherecheș: „Vaccinul este ca un manual de instrucțiuni pentru organism. Învață sistemul să distrugă virusul”

Expertul în sănătate, Răzvan Cherecheș, a explicat în detaliu cum va fi distrus coronavirusul de vaccinul anti-COVID, odată ce a fost injectat în organism.

 

 


Profesorul de sănătate publică, Răzvan Cherecheș, de la Universitatea „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca, a explicat modul în care funcționează vaccinul cu ARN mesager de la Pfizer și Moderna.

 


Într-o postare pe Facebook, Cherecheș a arătat că a primit mai multe întrebări despre cum funcționează vaccinul cu ARN mesager a celor de la Pfizer și Moderna și a oferit o explicație detaliată, dar și expresivă, presărată cu comparații.

„Sistemul nostru imun abordează orice corp străin intră în organism. Dacă organismul nostru întâlnește o proteină, un virus sau o bacterie pe care nu o recunoaște, lansează un atac. Dacă se luptă cu un virus, are nevoie de timp pentru a lansa un atac complet. Trebuie să își dea seama care parte a virusului o poate ataca și să pornească producția de arme ca să atace partea respectivă. Asta poate să ia câteva zile. Între timp, virusul se extinde și se înmulțește. Odată ce a învins un virus, sistemul nostru imun își aduce aminte de el”, a explicat Chereches.


Sistemul imunitar are memorie

„Sistemul nostru imun are niște celule de memorie care, dacă întâlnesc din nou același virus, anunță „l-am mai văzut pe ticălosul ăsta”. Sistemul nostru imun folosește experiența anterioară pentru a distruge virusul înainte să ne îmbolnăvească. Virusul COVID are o proteină pe exterior care îl ajută să intre mai ușor în celulele noastre (îl face mai infecțios”, a detaliat expertul.

Așadar, cum combate vaccinul coronavirusul?


„Virusul are ARN - informația genetică unde este codată toată activitatea virusului. Cercetătorii au decodat tot ARN-ul virusului și au găsit secțiunea care are instrucțiunile de producție pentru proteina ticăloasă. Deci nu ne putem infecta de la vaccin, pentru că nu conține virusul. Odată vaccinați, celulele noastre primesc bucățele de ARN cu instrucțiuni de producție și spun „ok, hai să producem”. Odată ce proteinele ticăloase au fost produse, segmentele ARN sunt distruse ( ca instrucțiunile de asamblare de la IKEA - nu mai ai nevoie de ele după ce ai asamblat dulapul ).

Astfel, celulele noastre produc o mulțime de proteină ticăloasă (care nu are virus în apropiere, pe care să îl ajute să intre în celule). Sistemul nostru imun vede proteinele ticăloase plutind fără direcție și începe să atace proteinele. Cum le întâlnește prima dată, are nevoie de câteva zile ca să declanșeze un atac complet”, mai spune Cherecheș.


„Febra, frisoanele, durerile musculare sunt semne ale atacului sistemului imun asupra proteinelor ticăloase”

„După ce sistemul nostru imun a distrus toate proteinele ticăloase, celulele de memorie țin minte exact cum se distrug. În acest punct, nu a mai rămas nimic din vaccin - doar amintirea celulelor de memorie a felului exact în care se distrug proteinele ticăloase.

La un moment dat, un virus COVID intră în organismul nostru. Sistemul nostru imun nu l-a văzut până acum, dar cum virusul este învelit în proteină ticăloasă, sistemul nostru imun zice „no bine, iar ai venit, ticăloasă ești? mori, disperato, mori”.

Sistemul nostru imun lansează imediat un atac eficient (celulele de memorie știu exact cum trebuie procedat) și distrug proteinele și virusul, înainte ca acesta să aibă timp să se reproducă. Felicitări, ești protejat de COVID19!”, a concluzionat specialistul.

CITEȘTE ȘI:

Vaccinarea va fi obligatorie? Tot ce trebuie să știi despre vaccinul anti-COVID19

 

 

 

abonare newsletter