Sănătate

Sărbătorile de iarnă 2020. OMS: „Reuniunile să aibă loc în aer liber”

Organizația Mondială a Sănătății vine cu recomandări pentru persoanele care își doresc să petreacă sărbătorile cu rudele și prietenii.

 

 


Sărbătorile de iarnă se apropie, oamenii își doresc să-și petreacă timpul alături de cei dragi, iar recomandările OMS nu întârzie să apară, în plină pandemie de coronavirus.

 


Astfel, organizația Mondială a Sănătății le recomandă oamenilor să poarte masca de protecție la masa în familie de Crăciun, dar și de Revelion.

„Participanții ar trebui să poarte măști și să mențină distanța fizică”, este mesajul transmis de OMS.


Medicii susțin că există riscul de reapariție a cazurilor de COVID19 la începutul anului 2021:

„Există un risc ridicat de apariție în primele săptămâni și luni ale anului 2021 și va trebui să lucrăm împreună pentru a reuși să o prevenim.”


Sărbători de iarnă 2020. Reuniune de familie la distanță și cu mască de protecție

„Reuniunile ar trebui să aibă loc în aer liber, dacă este posibil, iar participanții ar trebui să poarte măști și să mențină distanța fizică. În spațiile interioare, limitarea numărului de persoane și asigurarea unei bune ventilații pentru a reduce riscul de expunere sunt esențiale”, se arată în comunicatul transmis de OMS.

Specialiștii explică faptul că riscul de contaminare cu SARS-CoV-2 apare mai ales atunci când se reunesc grupuri de oameni din diferite gospodării și vârste diferite care nu au adoptat aceleași măsuri de prevenție.


Totodată, slujbele religioase ar trebui să aibă loc în aer liber, ori de câte ori este posibil, sau să fie limitate ca mărime și durată, cu distanțare fizică, ventilație, măsuri de igienă și purtarea măștilor, indiferent de situația epidemică din zonă.

CITEȘTE ȘI:

Cum își vor petrece românii noaptea dintre ani? Arafat: „La miezul nopții ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”

 

 

 

România poate începe vaccinarea anti-COVID pe 27 decembrie

 

 

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter