Sănătate

FOCAR de infecție COVID19 într-un cămin din Cluj-Napoca! 87 de vârstnici sunt INFECTAȚI

Un focar de infecție imens a izbucnit la un cămin de vârstnici din Cluj-Napoca! Aproape 100 de persoane sunt infectate.

UPDATE: După ce monitorulcj.ro a luat legătura cu șeful DSP Cluj, Mihai Moisescu, s-a dovedit că numărul de persoane infectate cu COVID-19 de la Casa Teodora este de 87 de persoane, inclusiv medicul care îi îngrijește.

 


 

La Căminul Theodora din Cluj-Napoca a izbucnit un focar uriaș de COVID-19. 95 de vârstnici sunt infectați și îngrijiți de un medic, care este și el infectat, a susținut deputatul Emanuel Ungureanu și vicepreședinte în comisia de sănătate, pe pagina sa de Facebook.


 

„96 de vârstnici sunt infectați și sunt îngrijiți de un medic în vârstă extrem de inimos, Dr. Szentagotai Lorant, dar care este și el infectat cu COVID-19 și este extrem de epuizat. Medicul are 71 de ani. Fac un apel disperat la medicii sau asistentele din Cluj-Napoca care au trecut prin infecție și au anticorpi să vină să dea o mână de ajutor. Ideal ar fi și un consult venit din partea unui infecționist care a trecut prin COVID-19”, a mai scris deputatul.


Ungureanu a spus că a apelat și la DSP Cluj cu o săptămână în urmă, dar încă nu s-au găsit soluții. Acum cere ajutorul chiar și studenților din Cluj.

Din spusele deputatului, 2 dintre vârstnici au murit, iar 3 sunt în stare gravă în spitalele din Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter