Sănătate

900 de centre de vaccinare anti-COVID se înființează în România

La nivel național, se vor organiza 900 de centre de vaccinare, dintre care 300 în unități sanitare.

 

 


Aproximativ 900 de centre vor fi organizate pentru vaccinarea împotriva COVID-19, în țară. Din numărul total, 300 vor fi organizate în unități medicale. Direcțiile de sănătate au avut termen până miercuri, 9 decembrie, să prezinte situația spațiilor identificate în acest scop, a anunțat Ministrul Sănătății.

Până în acest moment au fost identificate 302 centre de vaccinare în unități sanitare pentru demararea imunizării personalului medical și 597 centre, în alte spații, în afara unităților sanitare pentru etapele de vaccinare II și III, conform Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, potrivit comunicatului. Numărul total de centre va fi de 900, urmând ca în această săptămână să se definitiveze numărul propus, la nivel national.


Direcțiile de Sănătate au avut ca termen până miercuri, 9 decembrie, să transmită toate datele cu privire la identificarea spațiilor în care se va desfășura procesul de vaccinare, dar și oamenii care se vor implica în echipele de vaccinare.

CITEȘTE ȘI:


Probleme cu vaccinul COVID19 în Marea Britanie. Ce efecte adverse au apărut la primii vaccinați? Aceste persoane trebuie să evite vaccinarea anti-COVID

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter