Sănătate

Un clujean a inventat o mască de protecție inteligentă care poate fi conectată la telefon. FOTO

Un tânăr din Cluj a realizat o mască de protecție inteligentă care poate fi conectată la o aplicație din telefon. Momentan, tânărul a creat doar un prototip.

 

 


Un clujean a realizat o mască de protecție inteligentă, echipată cu senzori de temperatură și sistem de filtrare a aerului. Tânărul din Cluj-Napoca a fost premiat pentru acest produs la un concurs de re-imaginare a măștilor de protecție, organizat de MIT Media Lab.

 


Social Mask se conectează la o aplicație din telefon pentru a verifica proximitatea purtătorului față de alți utilizatori și să determine posibilitatea unei infecții virale, potrivit prezentării de pe site-ul concursului. Masca de protecție este un prototip.

Clujeanul Ciprian Burzo a creat această mască modernă, care poate fi relizată din policarbonat sau polipropilenă, pentru a nu provoca alergii.


 „A conecta masca la telefonul mobil este o opțiune viabilă pentru viitor. Ar trebui să știm cine este infectat în zonă și să primim informații pe telefon despre ce particule detectează biosenzorul în mediul ambiant. Acestea sunt doar câteva funcționalități pe care le va avea masca”, a mai spus Ciprian Burzo, potrivit site-ului The Calvert Journal.

Ciprian Burzo este un designer și inginer din Cluj-Napoca, specializat în mărci, ambalaje, design industrial, web, grafică și design de aplicații.


CITEȘTE ȘI:

Cum se poartă corect o mască de protecţie? Sfatul specialistului. VIDEO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter