Sănătate

Imagini dramatice la un spital din Capitală. Pacienții COVID sunt tratați pe holuri în paturi improvizate. VIDEO/FOTO

Imagini tulburătoare cu pacienți COVID care sunt tratați pe holurile spitalului, deoarece capacitatea institutului nu mai face față numărului mare de pacienți care vin zilnic.

 

 


Holurile Institutului Matei Balș din Capitală sunt pline cu pacienți COVID, deoarece medicii nu mai unde să-i așeze. Numărul de cazuri de coronavirus din Capitală este de peste 500 în fiecare zi.


 

Un bărbat, care a fost martor la această realitate dură, a filmat holurile care erau pline cu paturi, deoarece saloanele erau pline.


„Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme.


În imagini se vede cum alți pacienți stau pe scaunele și băncile de pe holuri și primesc oxigen din niște tuburi foarte mari așezate lângă ei.

Explicația unui medic de la Institutul Matei Balș

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, a explicat pentru Digi24 ce se întâmplă de fapt la spitalul din Capitală. Acest lucru durează de câteva săptămâni, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID-19. Este vorba despre pacienții care vin la camera de gardă, a cărei capacitate este cu mult depășită.


Camera de garda are 19-20 de paturi, iar după spusele medicului au fost zile în care s-au prezentat și câte 40 de oameni. De asemenea, cel mai greu este când pacienții vin în a doua parte a zilei, când toate paturile - eventual eliberate dimineața - sunt deja ocupate.

Medicul infecționist spune că soluția de a trata pacienții și pe hol este cea mai bună, chiar dacă unii stau și câte 24 de ore în paturi improvizate, important este să primescă tratamentul și terapia cu oxigen.

Sursă foto și video: Facebook Constantin Vasile Ifteme

CITEȘTE ȘI:

 

abonare newsletter