Sănătate

Cum să-ți întărești sistemul imunitar pentru a preveni infecția cu noul CORONAVIRUS?

Cum să-ți întărești sistemul imunitar pentru a preveni infecția cu noul CORONAVIRUS? Singurele „arme” împotriva virusului rămân spălatul mâinilor, purtarea măștii de protecție și întărirea sistemului imunitar.

Cum să-ți întărești sistemul imunitar pentru a preveni infecția cu noul CORONAVIRUS? Cum să-ți întărești sistemul imunitar pentru a preveni infecția cu noul CORONAVIRUS?

 

 


Numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar singurele „arme” împotriva acestuia rămân spălatul frecvent al mâinilor, purtarea măștii de protecție și întărirea sistemului imunitar.

 


Cum prevenim infecția prin întărirea sistemului imunitar?

Iarna bate la ușă, iar un al doilea val al pandemiei de coronavirus se înregistrează deja în mai multe țări din Europa, motiv pentru care întărirea sistemului imunitar este esențială în această perioadă pentru a preveni îmbolnăvirea cu virusul SARS-CoV-2. Evident, nu trebuie să uiți nici de igiena corespunzătoare a mâinilor și nici de distanțarea socială, întrucât aceste obiceiuri mici te pot ajuta să-ți păstrezi sănătatea.

Un studiu pentru care au fost monitorizați 216 pacienți COVID19 a arătat că peste 80% dintre aceștia prezintă o carență de vitamina D, motiv pentru care experții recomandă întărirea sistemului imunitar pentru a ține virusul la distanță.


Vitamina D, aliat în lupta contra COVID19

Potrivit studiului, vitamina D are efecte benefice asupra sistemului imunitar, mai ales în ceea ce privește protecția infecțiilor. Astfel, pentru a-i conferi organismului tău cantitatea optimă poți consuma alimente care sunt o sursă bogată de vitamina D, precum pește, carne roșie și ouă. De asemenea, expunerea la soare va ajuta organismul să-și ia cantitatea necesară de vitamina D.

Alte studii de specialitate au arătat că zincul ajută la întărirea sistemului imunitar.


„Zincul ajută la reducerea riscului de a dezvolta infecții acute ale tractului respirator prin întărirea sistemului imunitar”, atrag atenția experții OMS.

Pentru a preveni deficitul de zinc din organism se pot consuma crustacee, fasole și linte. De asemenea, zincul se mai găsește și în nuci și în legume, precum ciuperci, sfeclă roșie, sparanghel, varză, morcovi, varză de Bruxelles, salată verde ori dovleac.


Sucul de portocale ajută la întărirea sistemului imunitar. Un pahar de 150 ml de suc de portocale conține mai mult de 80% din cantitatea de vitamina C de care organismul are nevoie zi de zi. În plus, conține hesperidină, un micronutrient regăsit în citrice, care ajută la reducerea riscului de multiplicare a virusurilor.

CITEȘTE ȘI:

Sărbătorile vin cu restricții. 5 moduri prin care cumpărăturile de Crăciun vor fi total diferite în 2020

 

 

 

Părinții, sfătuiți să nu își trateze copiii acasă cu antibiotice împotriva COVID19

 

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter