Sănătate

Infecția cu noul CORONAVIRUS lasă urme adânci. Cu ce sechele rămân unii pacienți după vindecare?

Multe dintre persoanele care au contractat virusul COVID19 se confruntă cu numeroase probleme de sănătate, chiar și la trei luni după ce s-au îmbolnăvit.

Infecția cu noul CORONAVIRUS lasă urme adânci. Cu ce sechele rămân unii pacienți după vindecare? Infecția cu noul CORONAVIRUS lasă urme adânci. Cu ce sechele rămân unii pacienți după vindecare?

 

 


Numărul infecțiilor cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, iar autoritățile introduc noi restricții. În același timp, oamenii de știință de la Universitatea Oxford au stabilit că multe dintre persoanele care au contractat virusul SARC-CoV-2 se confruntă cu numeroase probleme de sănătate chiar și la trei luni de la infectare.

 


60% dintre pacienții vindecați de COVID19 rămân cu sechele

Oamenii de știință au stabilit că peste 60% dintre pacienții care s-au infectat cu noul coronavirus se confruntă cu oboseală, anxietate și depresie, chiar și la trei luni de când au contractat virusul SARS-CoV-2.

Astfel, oamenii de știință au stabilit că simptomele date de coronavirus pot persista până la 3 luni, iar unii dintre pacienți se confruntă chiar și cu probleme de respirație, oboseală accentuată, anxietate și depresie.


În cadrul studiului, au fost analizați 58 de bolnavi de Covid19, care au făcut forme moderate și severe.Acestora le-au fost făcute mai multe controale de rutină pentru a stabili cum le-au fost afectate mai multe organe, între care creier, plămâni, inimă și ficat.

Rezultatele au arătat că la trei luni de la contractarea virusului, 64% dintre pacienți au rămas cu probleme de respirație, iar 55% se plâng de oboseală.


26% dintre bolnavii de COVID19 au rămas cu probleme la inimă

În același timp, scanările RMN au arătat că 60% dintre pacienți au rămas cu țesut anormal în plămâni, în timp ce 29% în rinichi și 26% în inimă.

De asemenea, mulți pacienți s-au plâns de anxietate și depresie.


„Studiul nostru s-a bazat pe pacienți vindecați de Covid19. La două, trei luni de la spitalizare am descoperit probleme în mai multe organe, dar e greu de stabilit cât la sută dintre ele erau preexistente ori au fost cauzate de infecția cu Covid19”, a declarat autorul studiului, Betty Raman.

CITEȘTE ȘI:

Carantină în Mintiu Gherlii, după ce incidența cazurilor de COVID19 a depășit 10 la mie. Ce măsuri s-ar putea lua?

 

 

 

Pacient internat la Spitalul de Infecțioase Cluj, trage un semnal de alarmă. „Experiența proprie cu COVID19 bate orice afirmație contrarie”

 

 

 

 

abonare newsletter