Sănătate

Mai multe locuri pentru tratarea pacienților COVID19. Abrudean: „Adăugăm 13 paturi de ATI și încă 125 de paturi normale în următoarea săptămână”

Situația din spitalele Covid-19 este una controlată, potrivit prefectului. Spitalul de Boli Infecțioase este cel mai bun din țară, înregistrând cea mai mică rată a mortalității.

creste-numarul-de-paturi-la-ati-vom-mai-creste-capacitatea-cu-inca-13-paturi-de-ati-si-inca-125-de-paturi-normale-covid-in-urmatoarea-saptamana creste-numarul-de-paturi-la-ati-vom-mai-creste-capacitatea-cu-inca-13-paturi-de-ati-si-inca-125-de-paturi-normale-covid-in-urmatoarea-saptamana

 

 


Săptămâna aceasta va crește capacitatea de paturi în spitalele din Cluj. Potrivit prefectului, se va suplimenta numărul de paturi cu 13 pentru ATI, și încă 125 de paturi normale Covid.

Prefectul Clujul a prezentat situația spitalelor Covid-19 din județ. El a subliniat faptul că Spitalul de Boli Infecțioase este cel mai bun spital din România, având cea mai mica rată a mortalității.


„Avem 4 unități covid. Spitalul de fază 1 – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care recent a fost declarat cel mai bun spital din România, cu cea mai mare rată a vindecarilor, 98,6%, și cea mai mică rată a mortalității, anume 1,3%. Mai avem 2 spitale de faza 2, Pneumoftiziolofie și spitalul Clujana și o unitate suport, Spitalul de Recuperare. Peste 550 de locuri normale pentru COVID-19 și 52 de paturi ATI, dintre care 48 ocupate. Ne gândim să le extindem, pentru că din fericire avem infrastructura medicală la Cluj care ne permite asta. Vom mai crește capacitatea cu încă 13 paturi de ATI și încă 125 de paturi normale pentru pacienții COVID-19 în următoarea săptămână. În momentul de față sigur că presiunea pe sistemul medical este mare, dar încercăm să gestionăm cât de bine putem situația, ca oamenii să nu ajungă la spital”, a delcrat Mircea Abrudean astăzi, la o emisiune televiziată.

CITEȘTE ȘI:


Clujul, doar pe 7 locul în ţară la numărul de paturi ATI pentru bolnavii de COVID19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter