Sănătate

S-a confirmat primul caz de gripă din această toamnă

Primul caz de gripă s-a confirmat, iar aproape 350.000 de persoane s-au vaccinat până acum.

sa-confirmat-primul-caz-de-gripa-din-aceasta-toamna sa-confirmat-primul-caz-de-gripa-din-aceasta-toamna

 

 


A fost confirmat primul caz de gripă din această toamnă, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică.Numărul de cazuri de infecții respiratorii acute a crescut față de săptămâna trecută.

Numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute, gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IIACRS) şi pneumonii, înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 51.730, cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.


„Săptămâna 19 - 25 octombrie (S43/2020) - la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636)”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

A fost înregistrat un caz de gripă cu virus gripal tip A, subtip H1, mai precizează INSP.


Aproape 350.000 de persoane din grupele de risc s-au vaccinat antigripal

În perioada 19-25 octombrie au fost raportate 12 cazuri de gripă clinică la nivel național, comparativ cu 21 de cazuri care s-au înregistrat în aceeași perioadă în anul 2019.

Până la data de 25 octombrie au fost vaccinate antigripal 323.098 de persoane din grupele la risc, cu vaccinul distribuit de Ministerul Sănătăţii. 


CITEȘTE ȘI:

O femeie carantinată la o pensiune din Cluj, amendată că nu a respectat măsurile. Susține că a fost agresată de proprietar: „Am fost îmbrâncită, strânsă cu ușa, abuzată verbal”

Ultimele Stiri
abonare newsletter