Sănătate

O femeie carantinată la o pensiune din Cluj, amendată că nu a respectat măsurile. Susține că a fost agresată de proprietar: „Am fost îmbrâncită, strânsă cu ușa, abuzată verbal”

O bloggeriță care s-a întors din Marea Britanie și a fost carantinată la o pensiune din Cluj îl acuză pe proprietar de agresiune fizică și psihică, după ce a fost amendată că nu a respectat măsurile impuse de lege.

O tânără carantinată la o pensiune din Cluj, amendată că nu a respectat măsurile. Susține că a fost agresată de proprietar: „Am fost îmbrâncită, strânsă cu ușa, abuzată verbal” O tânără carantinată la o pensiune din Cluj, amendată că nu a respectat măsurile. Susține că a fost agresată de proprietar: „Am fost îmbrâncită, strânsă cu ușa, abuzată verbal”

 

UPDATE: Punctul de vedere al conducerii pensiunii:

 


„În primul rând, precizăm încă de la început că nu am agresat-o fizic sau verbal pe dna. Oana Silviana Crăciun, nu este real că nu a existat căldură și apă caldă în camera în care aceasta era cazată, iar noi am oferit bon fiscal aferent perioadei petrecute de dna. Crăciun în pensiune.

Doamna Oana Silviana Crăciun ne-a contactat telefonic prima dată în săptămâna 19-23 octombrie din Anglia, dorind o cazare în regim de chirie lunară în cadrul pensiunii noastre.


Aceasta a optat pentru pensiunea Pedro după ce o prietenă a venit să vizioneze camera disponibilă în acest sens, iar chiria lunară convenită a fost de 1000 lei. Cu ocazia vizionării camerei, prietena d-nei Crăciun ne-a spus că dacă va fi cazul unei carantine, îi va aduce ea mâncare odată la două zile.

Prin urmare, dna. Crăciun cunoștea exact condițiile de cazare înainte de a veni în țară și putea să își dea seama dacă acestea sunt sau nu potrivite pentru o carantină. De asemenea, dna. Crăciun cunoștea și condițiile legale de carantină, din moment ce ne-a spus că a mai stat în carantină încă de două ori în acest an.


Carantina presupune din punct de vedere legal separarea fizică a persoanelor suspecte de a fi infectate, de alte persoane, într-un spațiu declarat în acest sens, în scopul prevenirii răspândirii bolilor contagioase. Așadar, persoana carantinată nu poate părăsi pe durata carantinei spațiul ales în acest scop, care în cazul d-nei Crăciun a fost camera 12 din cadrul pensiunii.

Oana Silvana Crăciun a ajuns la pensiunea Pedro în data de 27.10.2020, în jurul orei 17:00. Pensiunea Pedro este o afacere de familie și, datorită unor circumstanțe neprevăzute în contextul pandemiei de COVID-19, când a ajuns dna. Crăciun la pensiunea noastră, cele două persoane din administrație care se ocupau cu întocmirea documentelor contabile (contracte/bonuri/chitanțe) erau plecate. Prin urmare, i-am comunicat acesteia că vom încheia contractul și ne va da banii a doua zi.


Dna. Crăciun a fost de acord, însă a insistat să ne lase încă din prima zi 2000 lei în numerar (1000 lei cazarea pentru o lună și 1000 lei garanție).

Tot din prima zi de cazare am constatat că dna. Crăciun încalcă condițiile legale de carantină, părăsind camera în care era cazată cel puțin de 10 ori. Aceasta a mers fără mască în bucătăria comună pentru a-și lua mâncare din frigider și pentru a mânca și, totodată, a mers fără mască în alte spații comune pentru afuma, punând astfel în pericol nu doar sănătatea angajaților noștri (în cazul în care era infectată cu COVID-19), ci și sănătatea celorlalți oaspeți ai pensiunii.


I-am atras atenția d-nei Crăciun cu privire la necesitatea respectării carantinei, iar aceasta a încercat să ne determine să trecem cu vederea comportamentul ei și inclusiv să mințim poliția, în cazul unor verificări. Am refuzat-o și, datorită comportamentului ei care punea în pericol angajații și oaspeții pensiunii, i-am comunicat că va trebui să părăsească pensiunea după cele 14 zile de carantină, urmând să-i restituim o parte din bani.

Din acel moment au început problemele. Mai exact, Oana Silviana Crăciun a fost cea care a început să zbiere pe holurile comune și în curtea pensiunii, acuzându-ne pe nedrept că „o tratăm inuman, că nu i-am pus frigider în cameră, că o agresăm verbal și îi cerem imposibilul”.

Nu am răspuns agresiunilor verbale ale d-nei Crăciun și, în schimb, am chemat imediat poliția, care ulterior s-a deplasat la DSP Cluj în vederea clarificării posibilităților de schimbare a adresei de carantinare. În final, dna. Crăciun a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea condițiilor de carantinare, iar mai multe echipaje de poliție, care au venit la pensiunea noastră permanent în acea perioadă, pot confirma că scandalul, amenințările și agresiunile verbale au fost generate și exercitate exclusiv de către Oana Silviana Crăciun, până în momentul evacuării.

Pe durata cazării în cadrul pensiunii noastre, Oana Silviana Crăciun:

-a avut permanent apă caldă și căldură în cameră
-a refuzat să-i fie adusă mâncarea în frigiderul instalat în fața camerei, astfel încât a mâncat din frigiderul aflat în bucătăria comună,
-a avut în permanență apă de băut în cameră
-nu a fost agresată fizic sau verbal. Din contră, ea a fost cea care a agresat verbal și fizic o persoană din conducerea pensiunii, deoarece a filmat-o pentru a putea demonstra nerespectarea condițiilor de carantină,
-a primit înapoi a doua zi după cazare întreaga sumă achitată, mai puțin contravaloarea unei nopți de cazare, pentru care s-a eliberat bon fiscal.

Pensiunea Pedro își tratează mereu clienții cu respect și amabilitate. Acuzațiile venite din partea Oanei Silviana Crăciun sunt complet nereale și făcute cel mai probabil din dorința acesteia de a se sustrage cu orice preț obligațiilor legale în materie de carantină. Prejudiciul de imaginie pe care dna. Crăciun ni l-a cauzat este considerabil, astfel încât urmează să ne îndreptăm împotriva ei pentru a obține reparațiile la care suntem îndreptățiți potrivit legii.”

 

ȘTIREA INIȚIALĂ: O bloggeriță repatriată din Marea Britanie, în conflict cu pensiunea unde s-a carantinat.

 

Oana Silviana Crăciu, ghid turistic, s-a întors din Marea Britanie în România, iar ca măsură obligatorie trebuie să se carantineze timp de 14 zile de la intrarea pe teritoriul țării.

 

Femeia s-a izolat la o pensiune din Cluj, iar în urma mai multor incidente, acuză că proprietarul locului de cazare ar fi agresat-o fizic și psihic. Înainte să sesizeze autoritățile privind aceste aspecte, tânăra a fost amendată de către polițiști pentru că nu a respectat măsurile de carantinare impuse de lege.

„Am fost îmbrâncită, strânsă cu ușa, abuzată verbal”

Femeia a postat pe Facebook mai multe filmulețe în care își prezintă situația, iar unul în care îl confruntă pe proprietar. Oana Silviana îi spune nemulțumirile legate de locul de cazare, iar acesta îi oferă următorul răspuns: „Ce credeți că pentru 30 de lei pe zi, ce primiți aici? Nu vreți să vă aducem și un maseur?”.

Tânăra a făcut apeluri disperate la DSP Cluj, dar nu i-a răspuns nimeni. Spune că a fost abuzată fizic și că nu i s-au oferit condiții optime de trai.

„După cazare, camera mea nu a deținut nici frigider și nici condiții optime de trai - fără căldură și fără să mănânc timp de 24 de ore, pentru că nu mi s-a oferit accesul la bucătărie, fiind în izolare, am sunat la sediul poliției locale din Cluj-Napoca, pentru rezolvarea acestei situații.

Pe parcursul zilei am fost îmbrâncită, strânsă cu ușa, abuzată verbal de fratele patroanei acestei pensiuni, care a refuzat să îmi ofere contract conform serviciilor achitate.

Dupa ce aproape toată ziua am încercat să iau legătura cu Direcția de Sănătate Publică a județului Cluj prin telefon pentru schimbarea adresei de izolare, iar un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului în urma sesizării, DSP nu a dispus nici la această oră prin nicio modalitate de comunicare, rezolvarea situației mele.

Am fost tratată mai rau ca un caine, fără apă și fără mâncare de acești proprietari, care cunoscând durata celor 14 zile de izolare, ar fi fost obligați potrivit legii să îmi ofere o soluție alternativă de hrănire”, a postat Oana Silvana Crăciun pe Facebook.

Răspunsul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj:

„La data de 28 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați de administratorul unei pensiuni despre faptul că o persoană carantinată în acea locație nu ar respecta măsurile privind carantinarea, conform prevederilor Legii 55/2020.

În urma sesizării, polițiștii s-au deplasat la locația respectivă, unde au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind astfel luată măsura sancționării contravenționale.

Ulterior, în cursul aceleiași zile, polițiștii au fost sesizați de persoana carantinată la aceea pensiune, prin intermediul unui e-mail, despre faptul că ar fi fost agresată verbal și fizic de proprietarul pensiunii.

În continuare, polițiștii efectuează verificări privind aspectele sesizate, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.”

Foto: Facebook.

Ultimele Stiri
abonare newsletter