Sănătate

Universitatea Oxford pregătește un vaccin împotriva COVID19. Rezultate promițătoare pentru toate vârstele

Un vaccin anti-COVID19, creat de Universitatea Oxford, are rezultate promițătoare, producând un răspuns imun atât la adulți și vârstnici, cât și la tineri.

Universitatea Oxford pregătește un vaccin împotriva COVID19. Rezultate promițătoare pentru toate vârstele Universitatea Oxford pregătește un vaccin împotriva COVID19. Rezultate promițătoare pentru toate vârstele


 

Vaccinul universității din SUA creează speranțe de protecție și pentru cei mai vulnerabili la coronavirus, scriu jurnaliștii The Guardian.


 

Chiar dacă dezvoltatorii vaccinului, universitatea și parterenul comercial AstraZeneca, nu publică date din studiile timpurii care arată efecte pozitive, aceștia susțin că vaccinul experimental funcționează la toate categoriile de vârste.


AstraZeneca a confirmat însă constatările de bază despre vaccinul pe care îl numește AZD1222, care au fost împărtășite la o ședință academică închisă.

Studiile din a doua fază au arătat că persoanele cu vârsta de peste 56 de ani, iar unele peste 70 de ani, au produs același tip de răspuns anticorp ca voluntarii mai tineri.


Sistemul imunitar și capacitatea sa de a combate orice virus, slăbește odată cu înaintarea în vârstă, motiv pentru care ratele de mortalitate din rândul pacienților cu COVID-19 cresc la persoanele în vârstă.

Întrebarea principală a fost întotdeauna „vor fi persoanele în vârstă protejate?”, iar acest vaccin, în curs de dezvoltare, ar putea fi răspunsul. 


Primul vaccin anti-Covid-19 va ajunge în România în decembrie, iar personalul medical va fi primul vaccinat, dar este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană, conform ministrului sănătății.

CITEȘTE ȘI:


Primul vaccin Anti-Covid ajunge în România în decembrie! Medicii, primii care vor fi vaccinați

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter