Sănătate

Doar șase din zece români s-ar vaccina împotriva COVID19. De ce nu ar alege vaccinarea?

Vaccin COVID19. Mulți români sunt panicați în legătură cu noul coronavirus, dar doar șase din zece ar fi dispuși să se vaccineze împotriva lui, dacă un antidot de acest fel ar exista.

Doar șase din zece români s-ar vaccina împotriva COVID19. De ce nu ar alege vaccinarea? Doar șase din zece români s-ar vaccina împotriva COVID19. De ce nu ar alege vaccinarea?

 

Românii sunt cei mai reticienți din lume la vaccinarea anti-COVID-19, conform Digi24.


 

Principalele motive pentru care nu ar fi de acord să se vaccineze sunt frica de reacțiile adverse care ar putea apărea și neîncrederea în eficiența vaccinului.


 

”Dacă ar fi disponibil vaccinul anti-COVID-19, v-ați face acest vaccin?” La această întrebare, doar 57% dintre români au spus că s-ar vaccina.


S-a mai demonstrat că tinerii sunt mai deschiși în fața vaccinului, dar și vârstnicii. Segmentul de vârstă 25-55 de ani nu este la fel de cooperant. Doar 51% dintre aceștia ar fi dispuși vaccinării împotriva COVID-19.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de peste 20.000, din 28 de țări, pe o perioadă de șase luni, din martie și până la final de septembrie.


La nivel mondial, 74% din oameni ar fi de acord să se vaccineze, iar 26% sunt total împotriva vaccinului anti-COVID-19 sau sunt în mare măsură împotriva lui.

CITEȘTE ȘI:


Tinerii sănătoși scoși din schema de vaccinare împotriva noului CORONAVIRUS

 

Cum se fac anchetele COVID19? Harta cazurilor e IMPOSIBIL de realizat. Șeful DSP: „Încercăm să ținem pasul, dar a doua zi ne dărâmă rezultatele“

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter