Sănătate

Un pacient de 50 de ani, fără comorbidități, A MURIT de COVID19, la Cluj. Medic: „Pleura de pe plămâni a explodat”

Un pacient de aproximativ 50 de ani, fără alte boli, a decedat la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca.

Un pacient de 50 de ani, fără comorbidități, A MURIT de COVID19, la Cluj. Medic: „Pleura de pe plămâni a explodat” Un pacient de 50 de ani, fără comorbidități, A MURIT de COVID19, la Cluj. Medic: „Pleura de pe plămâni a explodat”

 

 


În vreme ce peste tot în ţară creşte numărul de infectări şi, odată cu el, şi numărul de decese, continuă petrecerile de nuntă şi de botez ori mesele festive.

 


În timp ce alţii chefuiesc cu inconştiență, tot mai mulţi bolnavi ajung în stare gravă în spital. Se sting din viață chiar şi pacienţi care înainte de Covid nu aveau alte boli. S-a întâmplat la Cluj, în cazul unui bărbat „în putere”.

Un pacient de aproximativ 50 de ani, fără alte boli, s-a stins la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie „Leon Daniello” din Cluj-Napoca. De loc din judeţul Sibiu, s-ar fi infectat la un eveniment în familie şi, în urmă cu o lună, a ajuns Cluj, direct la terapie intensivă.


„Familia a adus plasmă de la Timişoara, practic acest pacient, fără comorbidități, fără să fie bătrân, a fost tratat cu tot ce aveam la dispoziţie - plasmă cu anticorpi, de metode noninvazive de ventilaţie - pentru acest pacient s-a făcut tot ce s-a putut face”, a declarat Milena Man, medic primar pneumolog de la Spitalul Clinic „Leon Daniello”, la Știrile PRO TV.

Bărbatul a făcut complicații grave

Bărbatul a făcut trei complicaţii grave la plămâni despre care medicii spun că nu le-au mai întâlnit la alţi pacienţi. 


„A dus la degredare progresivă şi la deces. Pleura de pe plămâni a explodat şi a intrat aer în cavitatea toracică, a afirmat Marius Bărbat, medic ATI la Spitalul Clinic „Leon Daniello”, potrivit sursei citate.

Potrivit raportărilor oficiale, un singur pacient din cei 58 decedaţi în ultimele 24 de ore era fără comorbiditati.A


La nivel naţional, numărul total al infectărilor cu SARS-COV-2 a trecut deja de 180.000.

Aproape jumătate dintre judeţele ţării au o rată de infectare de peste 1,5 la mia de locuitori. Judeţele Vâlcea şi Alba se apropie de o incidenţă de 3 la mie.

CITEȘTE ȘI

FOCAR de COVID19 la Spitalul Clujana! 12 angajați de la ATI s-au infectat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter