Sănătate

De ce nu va fi reamenajat spitalul de campanie în Sala Polivalentă? Explicația prefectului

Prefectul Clujului a explicat de ce nu se ia în calcul reamenajarea spitalului de campanie în Sala Polivalentă, deși numărul cazurilor de coronavirus au explodat în județ.

De ce nu va fi reamenajat spitalul de campanie în Sala Polivalentă? Explicația prefectului De ce nu va fi reamenajat spitalul de campanie în Sala Polivalentă? Explicația prefectului

 

 


Potrivit prefectului Mircea Abrudean, spitalul de campanie din Sala Polivalentă nu va fi reamenajat deoarece acesta era prevăzut pentru tratarea pacienților asimptomatici și a cazurilor ușoare, care, conform prevederilor din prezent, rămân în izolare la domiciliu.

 


„Nu se ia în calcul pentru că spitalul de campanie era prevăzut pentru pacienți asimptomatici și cazuri ușoare, care în prezent rămân în carantină la domiciliu și nu se internează”, a declarat Mircea Abrudean, pentru Monitorul de Cluj.

Asimptomaticii și bolnavii cu forme ușoare rămân acasă

Prin ordinul numărul 1513 din 2020, Ministerul Sănătății a stabilit următoarele:


- pacienţii asimptomatici fără modificări biologice, hematologice, radiologice şi fără factori de risc se pot izola într-o unitate sanitară sau într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, în spaţii special desemnate, ori, la aprecierea medicului ce a evaluat cazul, la domiciliul persoanei sau la locaţia declarată de aceasta;

- pacienţii asimptomatici cu factori de risc, precum şi pacienţii simptomatici care au forme uşoare pot fi izolaţi în spitale de faza I, faza a II-a sau în spitalesuport, într-o locaţie alternativă ataşată unităţii sanitare, la domiciliul persoanei sau la locaţia declarată de aceasta, în funcţie de evaluarea şi recomandarea medicului curant.


Sala Polivalentă, transformată în spital de campanie, în mai

În luna mai, autorităţile clujene au făcut recepţia spitalului de campanie cu 350 de paturi, amenajat la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, pentru pacienţii cu forme ușoare de coronavirus. Unitatea medicală urma să fie folosită doar în eventualitatea în care va fi nevoie de acest spațiu pentru a face față cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

La o lună de la recepția așa-zisului spital de campanie, edilul Emil Boc a anunțat că la Sala Polivalentă BT Arena urmau să fie reluate treptat activitățile sportive obișnuite, începând cu 10 iunie, fără ca vreun pacient să fi călcat vreodată în spitalul de campanie.


Reamintim, costul amenajării s-a ridicat la peste un milion de lei şi a fost suportat de o rețea de hypermarketuri şi de partenerii săi. Echipamentele și mobilierul din unitatea medicală amenajată la Sala Polivalentă vor intra în dotarea ISU Cluj, pentru folosirea lor în cazuri similare din viitor.

CITEȘTE ȘI

Spitalul de Urgență prelungește programul pentru testarea COVID19. Vezi unde te poți programa pentru test

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter