Sănătate

Mai mulți studenți străini de la UMF Cluj-Napoca sunt infectați cu COVID-19

Peste 20 de studenți străini de la UMF Cluj-Napoca s-au infectat cu noul coronavirus după ce au participat la diferite petreceri. Ei se află acum în izolare, la cămin.

Mai mulți studenți străini de la UMF Cluj-Napoca infectați cu COVID-19 Mai mulți studenți străini de la UMF Cluj-Napoca infectați cu COVID-19

 

 


Prefectul, Mircea Abrudean, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă, susținută în urma ședinței Consiliului Județean pentru Situații de urgență, că din cauza nerespectării măsurilor de protecție, mai mulți studenți de la UMF Cluj-Napoca sunt acum infectați cu Covid-19.

 


Petrecerile au cel mai mare grad de risc pentru COVID în Cluj

„Peste 20 de studenți străini de la UMF Cluj-Napoca sunt infectați cu COVID-19 și se află în izolare în cămine. Cauza infectării este participarea la petreceri unde nu se respectă regulile de distanțare socială și purtarea măștii. Aceste party-uri reprezintă cel mai mare grad de risc pentru Covid în județul Cluj. Asta rezultă din anchetele epidemiologice. Trebuie mare atenție că ajungem în situații critice și ne plângem că nu mai sunt locuri în spitale.”

Tot în urma ședinței Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, s-a decis închiderea restaurantelor, barurilor, cafenelelor și a cluburilor. Oamenilor le este interzis să mai organizeze petreceri, nunți, botezuri, indiferent de numărul de participanți. Aceste lucruri s-au decis pentru mai multe localități din Cluj, inclusiv pentru municipiul Cluj-Napoca.


CITEȘTE ȘI:

Este OFICIAL! Se ÎNCHID localurile! Evenimentele sunt INTERZISE în mai multe localități din Cluj!

 


 

129 de cazuri de COVID-19 înregistrate la Cluj!

 


 

 

abonare newsletter