Sănătate

OMS: „Şansele să câştigi la loto sunt mai mari decât să scapi de o infecţie cu COVID-19”

Șansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici, susține Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care insistă că doar măsurile de protecţie şi un eventual vaccin pot ajuta.

OMS: „Şansele să câştigi la loto sunt mai mari decât să scăpi de o infecţie cu COVID-19” OMS: „Şansele să câştigi la loto sunt mai mari decât să scăpi de o infecţie cu COVID-19”

 

 


OMS a anunţat că, de la finalul anului trecut, au fost confirmate peste 30 de milioane de contaminări cu SARS-CoV-2 în întreaga lume.

 


Directorul executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, Mike Ryan, a explicat că există mai multe şanse să câştigi la loto decât să scapi de o infecţie cu COVID-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dumneavoastră de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan, citat de Mediafax.


În cadrul conferinţei de miercuri, oficialii OMS au avertizat că la nivel mondial se înregistrează „creşteri ale numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

Zonele cu cele mai multe cazuri sunt Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi unele state ale Statelor Unite.


CITEȘTE ȘI

Pandemia este încă la început. Cine plătește cel mai mare preț în lupta cu Covid-19?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter