Sănătate

STUDIU. Obezitatea prezintă un risc ridicat de a suferi cazuri grave de COVID-19

Un studiu recent a concluzionat faptul că persoanele obeze prezintă un risc ridicat de a suferi cazuri grave de coronavirus.

STUDIU. Obezitatea prezintă un risc ridicat de a suferi cazuri grave de COVID-19 STUDIU. Obezitatea prezintă un risc ridicat de a suferi cazuri grave de COVID-19

 

 


Studiul a fost condus de doctorul Francois pattou, directorul Departamentului de Chirurgie Generală și Endocrină de la Spitalul Universitar din Lille, Franța.

 


În urma cercetărilor, s-a ajuns la concluzia că doar 1 din zece persoane diagnosticate cu noul coronavirus se încadrau în intervalul de greutate corporală sănătoasă.

Astfel, aproximativ jumătate dintre cei 124 de pacienți internați la terapie intensivă cu boala Covid-19 din eșantionul studiat erau obezi, iar majoritatea celor rămași erau supraponderali.


Obezitatea agravează virusul

Prin comparație, într-un grup de control de 306 pacienți internați la terapie intensivă din alte motive, fără Covid-19, doar „un sfert aveau obezitate sau obezitate severă; un alt sfert erau supra pnderali, iar circa jumătate se încadrau în intervalul de greutate sănătoasă”, potrivit studiului.

„La câteva luni în cadrul pandemiei Covid-19, riscul crescut pe care îl prezintă acest virus pentru persoanele care suferă de obezitate nu ar putea fi mai clar”, a declarat șeful studiului.


Acesta a mai precizat că datele demonstrează că riscul de a se ajunge la forme mai grave ale bolii crește odată cu indicele de masă corporală a pacientului, până în punctul în care toți pacienții cu Covid-19 de la terapie intensivă vor ajunge conectați la un ventilator.

CITEȘTE ȘI:


33 de cazuri noi de Covid-19 la Cluj. Peste 250 de pacienți sunt internați în spitale

 

Cum te poți programa online pentru testul COVID-19 în Cluj-Napoca?

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter