Sănătate

Copiii, de până la 100 de ori MAI CONTAGIOȘI decât adulții?

Un studiu recent ridică mari semne de întrebare cu privire la redeschiderea școlilor și grădinițelor în această toamnă.

Copiii, de până la 100 de ori MAI CONTAGIOȘI decât adulții? Copiii, de până la 100 de ori MAI CONTAGIOȘI decât adulții?

 

 


Copiii pot fi purtători ai unei încărcături mari de COVID-19, potrivit unui studiu care contrazice ceea ce se credea până în prezent. De precizat, că cercetările făcute la debutul pandemiei de coronavirus nu au identificat dovezi conform cărora micuții ar contribui semnificativ la răspândirea noului COVID-19.

Potrivit noului studiu publicat în revista de pediatrie JAMA Pediatrics din Statele Unite ale Americii, copiii cu vârste de sub 5 ani au o cantitate de virus de 10 până la 100 de ori mai mare decât adulții în căile respiratorii superioare. Practic, copiii sunt un factor principal de transmitere în cadrul comunității lor, scrie Digi24.


Adulții trebuie să devină model pentru copii!

Cercetătorii sunt de părere că este nevoie în continuare de alte studii care să demonstreze contagiozitatea la copii. Alți specialiști, care nu au participat la cercetare, s-au declarat surprinși de noua descoperire. Dr. Alpana Waghmare, un medic pediatru din Seattle, a declarat că dovezile sunt consistente, fiind în acord cu alte studii realizate până acum.

Noile descoperiri vor ajuta la stabilirea unor reguli în grădinițe și școli, precum atenția sporită la lipsa spațiului personal, igiena copiilor, ștergerea nasului și a ochilor sau modul de joacă. „Este o corvoadă să-i faci să poarte mască, să se spele pe mâini și să nu pună orice în nas sau în gură. Însă, adulții care au un comportament corespunzător pot deveni model pentru ei”, spun specialiștii.


CITEȘTE ȘI:

Din septembrie, elevii se pregătesc de un sistem „hibrid”. Ce investiție pregătește Primăria Cluj-Napoca pentru noul an școlar?

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter