Sănătate

Ce fel de măști de protecție sunt potrivite pentru copii? Răspunsul specialiștilor

Măștile nemedicale, din material textil, sunt recomandate pentru copiii sub 5 ani și mai mari, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Ce fel de măști de protecție sunt potrivite pentru copii? Răspunsul spcialiștilor Ce fel de măști de protecție sunt potrivite pentru copii? Răspunsul spcialiștilor

Este vorba despre o recomandare oficială inclusă într-un ordin comun al ministrului Sănătății și ministrului de Interne, document elaborat de către specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății și Institutului Național de Sănătate Publică, care prevede și reguli privind triajul persoanelor pentru accesul într-o incintă.


„Pentru copiii cu vârsta de 5 ani sau mai mare este recomandată purtarea măștilor nemedicale (din material textil)”, scrie în comunicat.



„Măștile nemedicale se spală zilnic la o temperatură de 60- 90 C și se calcă cu fier de călcat prevăzut cu abur, la temperatură maximă”, se mai arată în documentul citat.


Copiii cu vârste sub 5 ani se află, alături de elevi și studenți, printre persoanele exceptate de la purtarea măștilor în clădiri, dacă un medic sau un medic școlar decide asta.



„Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

Sursă foto

Ultimele Stiri
abonare newsletter