Sănătate

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Distanțarea individuală de 1,5 metri este cea mai eficientă măsură împotriva coronavirusului”

Reprezentanții Patronatului Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) îndeamnă populația să respecte cu strictețe și după data de 15 mai măsurile de prevenție stabilite de autorități.

dragos-damian-ceo-terapia-cluj-distantarea-individuala-de-15-metri-este-cea-mai-eficienta-masura-impotriva-coronavirusului dragos-damian-ceo-terapia-cluj-distantarea-individuala-de-15-metri-este-cea-mai-eficienta-masura-impotriva-coronavirusului

PRIMER, care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație din țară, atrage atenția că, odată cu relaxarea de după 15 mai, locurile publice vor deveni aglomerări umane, care vor favoriza transmiterea coronavirusului și din acest motiv recomandă practicarea unor măsuri individuale de protecție inspirate din cele care sunt utilizate în mod curent în fabricile de medicamente.

„Companiile farmaceutice din România au creat o cultură eficientă și sigură de prevenire a transmiterii virusului, în așa fel încât am continuat să lucrăm fără riscul infecției chiar și în ultimele două luni, când marea majoritate a activităților economice s-au închis”, a declarat dr. Dragoș Damian, director executiv PRIMER.


„Tripleta de aur” previne răspândirea bolilor contagioase

Experiența PRIMER arată că a funcționat foarte bine așa-zisa „tripletă de aur”, care constă din 1) distanțare individuală de cel puțin 1,5 metri, 2) igiena mâinilor: portul mănușilor, spălare și dezinfectare pe cât de mult posibil și 3) eticheta respiratorie: portul măștii, tusă și strănut în pliul cotului și igienă nazală cu șervețel.

„Aceste măsuri simple, recomandate și de autorități, salvează vieți în condițiile în care se știe că SARS-CoV-2 rămâne un virus înalt contagios chiar și la personale asimptomatice, care se poate propaga cu ușurință după relaxarea din 15 mai. Practicarea cu responsabilitate a acestor măsuri, educarea copiilor și seniorilor în a le practica, intrarea lor în obișnuință, chiar în reflex, va avea ca efect nu numai câștigarea luptei cu această boală, ci și prevenția răspândirii altor boli infecto-contagioase”, a precizat oficialul PRIMER.


Păstrarea distanței de 1,5 metri nu costă nimic!

Cea mai la îndemână măsură, care „nu costă nimic”, rămâne însă distanțarea individuală la un spațiu de cel puțin 1,5 metri. Purtatul corect al măștii și utilizarea adecvată a mănușilor în public necesită timp de învățare și acomodare, susține Dragoș Damian, astfel încât recomandarea PRIMER rămâne ca, în orice moment, oriunde ne-am afla, fiecare dintre noi să ne asigurăm că păstrăm o distanță de minim 1,5 metri față de persoană de lângă noi, a adăugat CEO-ul Terapia Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter