Sănătate

Emanuel Ungureanu, apel către Emil Boc:„Trimiteți pensionarilor din Cluj-Napoca măști de protecție”

Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților, i-a cerut lui Emil Boc să trimită 30 de măști către fiecare pensionar din Cluj-Napoca.

În Cluj-Napoca există la ora actuală puțin peste 77.000 de pensionari, majoritatea dintre ei fiind trecuți de 65 de ani, adică cea mai expusă grupă de vârstă în fața coronavirusului. Emanuel Ungureanu i-a cerut actualului edil să găsească o soluție prin care toți pensionarii clujeni să primească 30 de măști de protecție pe lună pe toată durata pandemiei de COVID-19.

„Vă rog, în calitate de deputat și vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaților dar și candidat al Alianței USR-PLUS la primăria Cluj-Napoca să găsiți o modalitate legală, în regim de urgență, pentru ca cei 77.671 de pensionari din Cluj-Napoca dintre care 61.500 peste 65 de ani, să primească prin poștă, lunar, gratuit, 30 de măști pe toată perioada pandemiei de COVID 19. Președintele Iohannis a anunțat acum câteva zile măsuri de relaxare dar și de protecție specială împotriva infectării cu Sars COV 2! După 15 mai trebuie să ne supunem toți obligativității de a purta măști în spațiile publice, inclusiv în mijloacele de transport publice în comun”, a scris Ungureanu pe facebook.


Viitorul candidat la primăria Cluj-Napoca a cerut autorităților locale să renunțe la cheltuielile inutile în această perioadă și să-și îndrepte toată atenția către bătrânii din oraș.

„Domnule primar, sunt mii de pensionari care nu trebuie obligați să aleagă, din lipsă de resurse între a cumpăra o pâine sau o mască care este i mai scumpă decât pâinea. Este timpul ca autoritățile publice locale din România, inclusiv primăria municipiului Cluj-Napoca,să renunțe la cheltuielile inutile în vremuri de criză și să concentreze banul public local pentru a sprijini populația vulnerabilă în aceste vremuri deosebit de tulburi!”, a mai spus Ungureanu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter