Sănătate

Medicii clujeni vor consulta bătrânii neasigurați dintr-o comună greu încercată de calamități

O echipă de 30 de medici voluntari din Cluj-Napoca va oferi asistență medicală gratuită pentru 150 de vârstnici care nu sunt asigurați la sistemul de sănătate și nu au avut acces la servicii de sănătate în ultimii ani.

Medicii clujeni vor consulta bătrânii neasigurați dintr-o comună greu încercată de calamități Medicii clujeni vor consulta bătrânii neasigurați dintr-o comună greu încercată de calamități

Anunțul a fost făcut de asistentul medical comunitar Maria Rusu, din Târlișua, județul Bistrița-Năsăud, o localitate chinuită în ultimii ani de inundanțiile care au făcut prăpăd în comună.

Sâmbătă, 26 octombrie, între orele 09:00-15:00 la Târlișua va merge o echipă de medici din Cluj-Napoca și va recolta sânge de la 150 persoane (persoane vâsnice, care nu au asigurare medicală și nu au avut acces la servicii medicale în ultimii ani).


Apoi, peste o săptămână, în data de 2 noiembrie, între orele 09:00-20:00, o echipă formată din peste 30 medici va merge și îi va consulta pe cei care au efectuat analizele medicale la acțiunea precedentă, de la sfârșitul lunii octombrie.

Se vor face consultații de medicină internă, gastro-enterologie, cardiologie, ginecologie și posibil oftalmologie, iar acțiunea se va desfășura în cadrul Școlii Profesionale Târlișua, dezvăluie asistentul medical Maria Rusu. În acest proiect este implicată și Direcția de Sănătate Publică Bistrița, reprezentată de dr. Corina Ernst, reprezentanta compartimentului Evaluare și Promovarea Sănătății.

Ultimele Stiri
abonare newsletter