Sănătate

HAOS în cabinetele medicilor de familie! Sistemul informatic al CNAS are probleme

Sistemul informatic al Casei Naţio­nale de Asigurări de Sănătate (CNAS) are în continuare probleme de funcţionare şi nu poate fi accesat pentru emiterea de reţete sau consultaţii.

Card de sănătate Card de sănătate

Sistemul informatic al Casei Naţio­nale de Asigurări de Sănătate (CNAS), o investiţie de 87 milioane de lei, crează mari probleme medicilor de familie din întreaga ţară. Medicii din întreaga ţară nu au cum să afle dacă pacientul este asigurat sau ce medicamente a folosit în trecut şi pot emite doar reţete offline, dar care ar putea să fie imputate şi să plătească din propriul buzunar.

Rodica Tănăsescu, fost lider al Societății Naționale de Medicină a Familiei, s-a arătat extrem de nemulţumită de modul în care funcţionează sistemul CNAS: „De două săptămâni sistemul merge în proporţie de 10%. Am validat serviciile noaptea, la ora 2“, a spus fosta şefă a organizaţiei.


Sistemul informatic al CNAS  a fost introdus în 2012, dar de atunci au foste nenumărate probleme la care autorităţile nu au găsit un răspuns. Problemele legate de sistem formează cozi uriaşe la cabinetele medicilor de familie şi pun la încercare răbdarea oamenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter