Sănătate

Ungureanu, neimpresionat de „tirada” ministrului: „Aștept demiterea managerului și a conducerii DSP! Nu puteți? Plecați!”

Vicepreședintele Comisiei pentru sănătate și familie, deputatul USR Emanuel Ungureanu cere înlăturarea managerului Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Petru Șușcă, respectiv demiterea conducerii Direcției de Sănătate Public (DSP) Cluj. În caz contrar, vrea „capul” ministrului Sănătății, Sorina Pintea!

Obișnuit cu vizite inopinate în spitale din toată țara, Emanuel Ungureanu spune că ministrul Sănătății nu a scos la iveală nimic nouă după vizita-surpriză de la Cluj-Napoca.

„Șase, iar amendează doamna Pintea două asistente! După ce am reclamat zeci de nereguli grave, luni de zile, în mai multe secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, doamna ministru al Sănătății, Pintea, îmi dă dreptate. Tardiv. Faptul că ea constată, cu ochii ei, ce i-am relatat în mai multe ocazii prin interpelări și imagini, inclusiv din mizerabila secție de Ortopedie, arată următoarele: Doamna ministru nu își folosește puterea în slujba pacienților, ci în slujba partidului-stat”, afirmă deputatul clujean, într-o postare pe Facebook.


Prietenie între Șușcă și Pintea?

Emanuel Ungureanu susține că declarațiile ministrului Sănătății, deși conforme cu realitatea, sunt doar „praf în ochi” pentru opinia publică. În schimb, aceasta ar fi chiar în relații bune cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, care nu va suporta nicio consecință în urma vizitei, este de părere deputatul USR.

„Domnul Șușcă, cel care este responsabil de mizeria și dezordinea din acest spital, a primit doar calificative de foarte bine din partea doamnei ministru care îi poartă managerului maramureșean ca ea, o caldă și dulce prietenie. Sigur, partidul-stat a fost deranjat că domnul Șușcă și-a făcut rost de o decorație la Cotroceni prin fire peneliste, de aceea, fix de ochii lumii, doamna ministru s-a prefăcut puțin că își supără prietenul. Pun pariu cu voi că domnului Șușcă nu i se va clinti niciun fir de păr, va găsi doamna ministru două asistente pe care să le sancționeze, a mai făcut asta. Praf în ochi!”, susține Ungureanu.


„Repet, din nou, cu o conducere DSP Cluj obedientă politic și cu manageri ca Șușcă, sistemul sanitar din Cluj ne va omorî cu zile, de fapt, o face zilnic deja. Aștept o minune, pentru binele Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, demiterea de urgență a lui Șușcă și a conducerii DSP Cluj! Puteți doamna ministru? Dacă nu puteți, plecați!” – Emanuel Ungureanu, deputat USR

Ultimele Stiri
abonare newsletter