Sănătate

Medic din Cluj, suspendat 9 luni în Marea Britanie, după ce le-a cerut pacienților să „ia poziția George Michael” la colonoscopii

Ştefan Gheorghiu (59 de ani), un chirurg român originar din Cluj-Napoca, a fost suspendat pentru 9 luni dintr-un spital din Anglia după ce le-a zis pacienților să ia „poziţia George Michael“ pentru examinări medicale.

Un chirurg român din Marea Britanie a fost suspendat timp de nouă luni, după ce le-a cerut pacienților să ia „poziția George Michael” la colonoscopie și le-a pus mai multe întrebări indiscrete celorlalți angajați ai spitalului, relatează dailymail.co.uk.

Medicul Șerban Ioan Gheorghiu obișnuia să le adreseze asistentelor de la spitalul Scarborough întrebări indiscrete despre viața lor sexuală, iar unui pacient i-a spus că are cancer și că nu poate să „ascundă asta sub masă”.


În fața colegilor, el s-a lăudat și că a fost în Thailanda și că le-a „rupt pelvisul femeilor de acolo”.

Alte acuzații inclus referirile injurioase la adresa colegilor, precum și hărțuirea sexuală a asistentelor sau medicilor de sex feminin de la spital.


De același comportament aveau parte și pacienții românului. Unul dintre ei a povestit că, în timpul unei consultații, medicul român l-a întrebat dacă „se comportă la fel și când face dragoste”.

Alți pacienți au povestit că medicul le-a cerut să ia „poziția George Michael” în timpul colonoscopiilor, doctorul făcând referire la sexualitatea artistului.


Românul în vârstă de 59 de ani a ignorat avertismentele legate de comportamentul său, așa că a fost suspendat timp de nouă luni de către instanța care judecă medicii în Marea Britanie.

Bărbatul a lucrat pentru Scarborough Hospital din februarie 2010 până în octombrie 2017. Înainte să poată practica din nou medicina, medicul va fi supus unei evaluări care va stabili dacă acesta și-a schimbat atitudinea și comportamentul.

Ultimele Stiri
abonare newsletter