Sănătate

Ministrul Sănătăţii: Nu putem oferi sporuri mai mari de 30%

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că sporurile în sănătate nu pot fi mai mari de 30% din nivelul salariilor, aşa cum cer sindicaliştii de la Sanitas.

Potrivit ministrului, veniturile personalului din sănătate au crescut de la 1 martie.

„Ca ministru al Sănătăţii pot să vă asigur că sunt conştientă că avem nevoie de medici în ţară, pentru a putea asigura un act medical de calitate. Salariile medicilor au crescut de la 1 martie, la fel şi veniturile nete. Există discuţii şi nemulţumiri legate de modul de aplicare a sporurilor. Am avut şi vom continua discuţii cu reprezenanţii Sanitas, chiar marţi vom avea o nouă întâlnire”, a declarat ministrul Sănătăţii.


Sorina Pintea a menţionat faptul că a avut o discuţie cu ministrul Finanţelor şi s-a stabilit că sporurile din sănătate nu pot depăşi plafonul de 30% din nivelul de salarizare.

„Am avut discuţii şi cu ministrul Finanţelor pe această temă şi trebuie să înţelegem că statul nu poate oferi un nivel mai mare de 30 al sporurilor din sănătate. Dar să nu uităm că se pot acorda sporuri şi din veniturile proprii ale spitalelor, ceea ce poae fi realizat printr-un management performant al spitalelor”, a declarat Sorin Pintea.


Potrivit ministrului, în ceea ce priveşte veniturile proprii ale spitalelor, din care se pot acorda sporuri, acestea pot provenii din serivicii la cerere, plătite, cum sunt cele de laborator, de radiologie, sau consultaţii în ambulatoriu. De asemena, ministrul a dat exemple de salarii care au crescut de la 1 martie 2018.

Ultimele Stiri
abonare newsletter