Sănătate

INTERVIU Medic clujean: „Homeopatia ne echilibrează spiritual şi fizic”

Într-o lume în care primează superficialul şi materialul, este nevoie de o întoarcere la esenţă, atrag atenţia specialiştii în homeopatie.

Tot mai multă lume apelează, în ultima perioada, la terapiile naturale pentru a echilibra spiritul şi partea emoţională cu corpul fizic.

Nu este neapărat totul, dar este un prim pas în căutarea şi regăsirea de sine. Acesta este mesajul pe care vrea să îl transmită dr. Simona Niţu, medic pediatru ca primă specialitate, medic de familie specialist (a doua specialitate) şi medic homeopat cu competenţă obţinută în 1995.


Reporter: De ce aţi ales să mergeţi pe partea aceasta şi ce este mai exact homeopatia şi gemoterapia?

Dr. Simona Niţu: Sunt terapii care abordează omul în totalitatea lui, pe toate planurile mental emoţional şi fizic. În medicina obişnuită se merge pe planul fizic în vederea unei echilibrări a ţesuturilor şi organelor, pentru ca acestea să fie funcţionale, dar partea mental- emoţională care de fapt ne defineşte şi ne creează cele ma multe boli nu poate să fie atinsă cu medicina obişnuită. Atunci am decis să urmez această cale ca să pot să ajut lumea mult mai mult.


Ce afecţiuni pot fi tratate astfel?

Paleta de afecţiuni este foarte mare, de la simple răceli şi probleme digestive până la forme foarte severe. Sigur că abordarea pacientului este diferită, la cel care este cu o patologie cronică şi cu o vitalitate scăzută nu poţi renunţa la medicina obişnuită. Nu pot să spun niciodată pacientului care vine cu terapie cronică să renunţe la medicaţie, dar mergând în paralel chiar în bolile severe poate fi ajutat mai mult, poate fi ajutat să suporte mai uşor medicaţia alopată.


Cazurile mai uşoare pot fi ajutate şi chiar vindecate cu homeopatie şi gemoterapie. Fiind medic, chiar le cer pacienţilor să facă investigaţii înainte de a începe tratamentul.

Ce înseamnă cazuri grave?


Când vorbim de cazuri grave mă refer la boli cronice, bolile autoimune, chiar şi cancere. Aici trebuie să înţeleagă lumea, nu se vindecă, dar poate să fie susţinut organismmul ca să suporte mai bine chimioterapia, de exemplu. Niciodată nu aş îndrăzni să cer unui om să renunţe la terapia de bază.

Trataţi şi copii?


Fiind pediatră, am foarte mulţi copii la tratament. Pot să îi ajut să treacă peste sezonul rece, peste răceli, chiar şi peste  micile probleme mental emoţionale ale copilului care este mai timid, mai lipsit de încredere. Funcţionează la fel de bine la toată lumea.

Cum trataţi o răceală?

La răceala simplă mă duc cu gemoterapie mai ales în fazele acute.

Medicamentele conţin muguri de plantă, S-a dovedit că au un efect antoinflamator. 

Gemoterapia este o terapie modernă în care se foloseşte planta, dar se foloseşte mugurele de plantă la care există mult mai multe principii active decât într-o plantă uscată de genul ceaiului sau tincturilor.

Este incredibil de multă lume care apelează la astfel de terapii, din mai multe motive. Fie pentru că lumea ajunge la o suprasaturaţie şi nu mai tolerează medicaţia obişnuită, sau nu mai răspunde, fie că nu se găseşte alternativă. 

Sunt escroci la noi în România în ramura asta?

Sunt, ca peste tot în lume. Acolo unde reclama spune că vindec tot că am preparatul minune care vindecă tot, lumea trebuie să aibă mari rezerve.

Eu consider că este extrem de important ca aceia care fac terapii naturale să aibă cunoştinţe medicale. Este extrem de important.

Cum să avem o stare de sănătate bună,  cum să o dobândim, cum să o păstrăm?

Cel mai important lucru este ca lumea să să devină mai omenoasă, să înveţe să iubească, să aibă răbdare. Era un mare tămăduitor care spunea că iubirea este ceea ce poate să ne dea o stare de sănătate bună. Iar dacă nu este suficientă, atunci să se mărească doza.

În epoca în care trăim, cea a internetului, Facebook-ului este mai greu pentru că asistăm la o ucidere a sufletului, iar partea spirituală este distrusă. În spatele fiecărei probleme fizice există o problemă emoţională. Homeopatia şi gemoterapia ajută foarte mult, fiind două energii care vin din natură şi care aduc echilibru cu aceasta.

Să ne întoarcem la partea spirtuală şi să ne căutăm sufletul! În homeopatie am găsit cea mai bună definiţie a sănătăţii.

abonare newsletter